Jose van Haaren - Chideon Vcg
Subtop Boxtel 2020
© DigiShots
Jose van Haaren - Chideon Vcg Subtop Boxtel 2020 © DigiShots

José van Haaren: “Van drie paarden naar één bij de subtop”

Dressuur
Advertisement
Jose van Haaren heeft Gideon Vcg (v. Lingh) verkocht naar Amerika. Met hem kwam ze succesvol uit in de Lichte Tour en was ze bijna Grand Prix klaar. Ook de Lichte Tour-merrie Electra (v. Apache) zal ze niet meer uitbrengen en gaat vanaf nu verder als fokmerrie. Hiermee heeft ze alleen nog haar Grand Prix-paard Anatomic Dance (v. Royal Dance) bij de subtop.

Maatjes

“Het liefste hou ik alle paarden. Je bent er toch een tijd mee bezig en het zijn echt mijn maatjes. Mijn hond verkoop ik ook niet. Vier jaar geleden hebben we onze nieuwe accommodatie gekocht en verbouwd in Oirschot, dus dan is de verkoop financieel dus wel mooi”, vertelt Jose.

Moeilijk afscheid

“Ik heb nog wel gedacht om hem aan te houden tot de Grand Prix, maar deze klant was zo gek van hem. Hij krijgt het daar super en hoeft ook nooit meer weg. Ze wilde graag met nog één paard Grand Prix rijden en Chideon is er klaar voor. Ik vond het moeilijk om afscheid te nemen, maar omdat hij zo goed terecht komt, heb ik er wel vrede mee. De laatste paar keer heeft hij goed Inter I gelopen, dus dat was een mooie afsluiting. Hij is nu 13 jaar, dus dat is ook een mooie leeftijd om te verkopen.”

Eigenaar graag fokken

“Met Electra reed ik Lichte Tour. Haar eigenaar wil heel graag met haar fokken, dus dan is dit ook een mooi moment om te stoppen met de sport. De Grand Prix is nog zo’n lange weg. Met haar eerste dochter heb ik onlangs IBOP gereden en dat was echt een heel fijn paard. Ik ben benieuwd wat ze nog meer gaat brengen.”

Apart karakter

“Met Anatomic Dance ben ik een paar keer Grand Prix gestart. De laatste keer ging het niet zo goed. Hij zat niet lekker in zijn vel. Misschien dat het niveau allemaal even teveel was voor hem. Hij heeft een paar weken lekker helemaal vrij gehad en is fijn in de wei geweest. Nu is hij weer lekker fit. Hij heeft een apart karakter, dus als er iemand komt en met hem klikt verkoop ik hem misschien een keer. Anders blijft hij gewoon bij mij. Ik ga nu eerst mooi met hem door oefenen.”

Stap terug

“Van drie paarden bij de subtop naar één, is wel even een hele stap terug. Gelukkig heb ik nog een aantal fijne jongere paarden van klanten. Zelf heb ik ook nog een vierjarige merrie. Ze heeft een veulentje aan de voet, die er eind oktober af gaat. Dan ga ik met haar aan de gang. Wie weet, misschien wordt dit wel de nieuwe opvolger voor de subtop.” Bron: De Hoefslag [adrotate banner=”975”]