Afbeelding
De Hoefslag

Maurits Hendriks stopt bij NOC*NSF: “Niet te lang blijven zitten”

Dressuur

Onder Hendriks maakte de Nederlandse topsport een vlucht vooruit. De voormalige hockeycoach, die met het Nederlands team goud veroverde op de Spelen van Sydney in 2000, is een perfectionist. Iemand die niets aan het toeval over laat en de ambitie heeft om met de Nederlandse topsporters een vaste plaats in de top 10 van de wereld te veroveren.

Advertisement
Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, heeft aangekondigd zijn werkzaamheden neer te leggen, zo verklaarde hij in een uitzending van Studio Sport. Na de Winterspelen 2022 in Peking neemt hij afscheid. Hij is dan ruim 12 jaar technisch directeur geweest. “Je moet oppassen dat je niet te lang blijft zitten”, vertelt Hendriks. “Zeker als de wereld zich in een rap tempo ontwikkelt en snel verandert. Er komt nu eenmaal een dag dat je moet vertrekken, en die gedachte speelt al een tijdje bij me. Na de Winterspelen in Peking is een logische stap”.

91 medailles

Onder zijn leiding won Nederland 91 medailles: 34 gouden, 27 zilveren en 30 bronzen. Hendriks was zelf chef de mission van de Nederlandse olympische ploegen in 2012, 2014 en 2016.

Ambitie

Om zijn ambitie te verwezenlijken waren scherpe keuzes nodig en veel meer miljoenen aan financiële steun dan gebruikelijk was. NOC*NSF slaagoede er de afgelopen jaren in de overheid te overtuigen meer geld in topsport te steken en het topsportklimaat te omarmen.

  Bron: NOS Foto: Digishots [adrotate group=”122”]