Yasmin Westerink - Amphitryon Festival4Dressage 2024 © DigiShots
Yasmin Westerink - Amphitryon Festival4Dressage 2024 © DigiShots DigiShots

CDI Tolbert | Yasmin Westerink scoort een hattrick bij de junioren

Dressuur

De junioren reden zaterdagmiddag hun kür op muziek als laatste onderdeel op CDI Tolbert. Yasmin Westerink scoorde al hoge ogen in de landenproef en individuele proef met haar Amphitryon (v. Ampère). In de kür op muziek wonnen ze opnieuw met ditmaal een persoonlijk record van 75,96%.

Nederlands podium

Zestien combinaties waarvan twaalf combinaties uit Nederland kwamen de piste binnen voor hun kür. De top drie kwam op naam van drie Nederlandse amazones. Yasmin Westerink greep de overwinning met een tweede en twee eerste plaatsen. Dominique van Dalsen kwam dichtbij de score van Yasmin. Ze reed haar Just Johnson (v. Johnson) naar de tweede plaats met 74,44% wat eveneens goed is voor een nieuw pr. Anique Frans maakte het podium compleet in Tolbert. Haar score van 72,56% met Jack Sparrow (v. Everdale) was goed voor de derde plaats. 

Stevige opmars

Yasmin Westerink en Amphitryon zijn bezig met een stevige opmars richting het EK. Op deze eerste observatiewedstrijd kon het niet beter verlopen, drie eerste plaatsen met een fijne manier van rijden. De zwarte ruin beweegt lichtvoetig en de aanleuning is stil. Twee weken geleden wonnen ze ook al in Aken met toen 75,53% in de kür op muziek. “Ik merk dat hoe vaker we op wedstrijd gaan hoe beter ik hem leer aanvoelen. Het is een super lief paard en hij went overal heel snel, ook is een andere stal voor hem geen probleem”, vertelde ze toen na afloop

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots