Micky Schelstraete - Venicia OLD
Festival4Dressage 2024
© DigiShots
Micky Schelstraete - Venicia OLD Festival4Dressage 2024 © DigiShots DigiShots

Festival 4 Dressage | Micky Schelstraete en Venicia vierde in eerste young riders-kür ooit

Dressuur

Young riders-amazone Micky Schelstraete heeft haar internationale debuut met de achtjarige Venicia Old (v. Vivaldi) voortreffelijk afgesloten. In de landenproef op donderdag werd de combinatie zesde met 69,61%. In de individuele proef klommen ze op naar de vijfde plaats met 69,90%. In de kür op muziek werd het beste resultaat behaald met een vierde plaats met 74,18%. 

Advertisement

Podium

In de kür op muziek kwam de Nederlandse combinatie als laatste van start. De scores lagen dicht bij elkaar waarbij de Belgische Jette de Jong er met de overwinning vandoor ging. De Belgische reed Heavenly Charming (v. Charmeur) naar 75,73%. De tweede plaats ging naar de Duitse Lynn Greta Suckow die een score van 74,90% noteerde met Desperada (v. Tannehof’s Download). Het podium werd compleet gemaakt door de Deense Sophia Boje Obel Jørgensen. De amazone zag 74,83% verschijnen op het scorebord na de proef met Highfive Fuglsang (v. Grand Galaxy Win). 

Goede generale

Micky Schelstraete zag veel 7’ens en 7,5’en op het scorebord verschijnen. De wisselseries waren foutloos en ook de appuyementen in draf leverde hoge cijfers op. Het is een goede generale voor de eerste observatiewedstrijd in Tolbert over twee weken. Ze was de enige Nederlandse amazone in deze rubriek. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots