Yasmin Westerink - Amphitryon
Festival4Dressage 2024
© DigiShots
Yasmin Westerink - Amphitryon Festival4Dressage 2024 © DigiShots DigiShots

Festival 4 Dressage | Yasmin Westerink wint kür op muziek junioren: “We hebben een fijne progressie kunnen boeken”

Dressuur

Yasmin Westerink beleefde een zeer succesvolle week op haar derde internationale juniorenwedstrijd. Op het Festival 4 Dressage in Aken werd ze woensdag derde met 69,09% en zaterdag werd ze opnieuw derde met ditmaal 70,05%. De afsluitende kür op muziek won ze met haar Amphitryon (v. Ampère) met 75,53%. 

Advertisement

Hoogtepunten 

“We hebben een hele leuke week gehad waarbij het elke dag beter ging. We hebben een fijne progressie kunnen boeken en de wedstrijd zo afsluiten is super vet. In de landenproef liep Alf (roepnaam, Amphitryon) super goed alleen zat ik zelf een beetje te slapen. Zaterdag ging het in de individuele proef veel beter en daar reed ik zelf ook veel beter. Er ontstonden een paar grote fouten dat was wel jammer. De drafappuyementen en de vliegende wissels zijn wel onze hoogtepunten en die gingen heel goed.”

Primeur

De amazone heeft een nieuwe kür op muziek laten maken. “Het was onze primeur dat we de nieuwe kür voor het eerst op wedstrijd reden. We vonden het wel spannend hoe de jury het zou ontvangen. Het ging heel goed en voor de artistieke onderdelen kregen we ook best hoge cijfers. Tijdens de middengalop schoot hij even weg en dat werd meegenomen in het cijfer voor de harmonie wat nu iets lager uit viel. Dat was onze enige fout en verder ging het heel goed. We hebben een Robbie Williams-kür en ik vind een heleboel liedjes van hem heel leuk.”

‘In het begin was het even wennen’

Yasmin haar coach Adelinde Cornelissen was twee dagen aanwezig in Aken. “Ze was er woensdag en zaterdag bij en we trainen thuis twee keer per week bij haar. Tijdens het losrijden letten we er op dat ik op elk moment terug kan en naar voren. Natuurlijk moet ik ook een goede concentratie hebben voordat we de proef in gaan. In het begin was het even wennen hoe hij reageert, maar nu we steeds meer routine krijgen leren we elkaar ook beter kennen. Ik merk dat hoe vaker we op wedstrijd gaan hoe beter ik hem leer aanvoelen. Het is een super lief paard en hij went overal heel snel, ook is een andere stal voor hem geen probleem.” 

Eerste outdoorwedstrijd

Over twee weken staat de eerste observatiewedstrijd voor de junioren in Tolbert op de agenda. “We werken nu rustig naar Tolbert toe en daarna is het NK. Misschien starten we nog een keer internationaal tussendoor, maar het belangrijkste is dat we allebei fit zijn. De laatste observatie is in juni in Houten. Ik heb Alf nog niet zo lang en we hadden ook nog geen outdoorwedstrijd gereden. Het was nu even aftasten hoe hij dat deed, maar het ging allemaal goed. Ik wilde voor Tolbert een keer buiten starten en dat kon in Aken. Als je je paard kent is het anders, maar ik had geen idee hoe hij dat voor het eerst met mij zou doen. Maar Alf is het ideale paard, hij is in alles hetzelfde”, sluit ze af. 

Bekijk hier alle uitslagen. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots