Afbeelding
Foto: Prive

Hazel de Maar en K-one: “K-one is mijn beste vriend”

Dressuur

Hazel de Maar, geboren en getogen in een wereld doordrenkt van paardenliefde, omarmt haar erfgoed met gratie en vastberadenheid. Haar moeder, de belichaming van passie voor paarden, bracht haar deze liefde van jongs af aan bij. “Mijn liefde en passie voor paarden zat er al vroeg in, dit werd met de paplepel ingebracht door mijn moeder, waar ik haar ook dankbaar voor ben,” deelt Hazel met een glimlach die haar grote liefde weerspiegelt.

Van Os Horses: Een thuis voor paarden en passie

In het hart van Hazel’s levenswerk ligt Van Os Horses, een oase van rust en toewijding voor haar geliefde viervoeters. Deze kleinschalige pensionstalling en fokkerij vormen het epicentrum van haar passie. Hier, te midden van de geur van hooi en het zachte hinniken van paarden, fokt ze jaarlijks twee tot vier veulens. “Zelf ben ik hier 7 dagen in de week te vinden,” zegt Hazel. 

K-one: Een speciale band

Een van de meest stralende hoofdstukken in Hazel’s verhaal wordt geschreven door haar huidige paard, K-one. Dit majestueuze paard, geboren uit de samenwerking van haar vriend Kees-Willem van Os en Jan en Monique van Pernis, is echt Hazel’s vriendje “K-one is mijn beste vriend!” verkondigt ze met een twinkeling in haar ogen. Ze heeft een diepe band met dit paard. “Wat ik zo leuk aan K-one vind, is dat hij zo’n fijn karakter heeft. Hij zet altijd zijn beste beentje voor en wil altijd voor mij werken.”

De reis van Hazel en K-one strekt zich uit naar de arena’s van de dressuurwedstrijden. Ondanks haar late start in de sport, hebben ze samen een opmerkelijke weg afgelegd. “Door hun enthousiasme in het lesgeven en vertrouwen in mij ben ik de dressuursport dan ook echt leuk gaan vinden en ben ik mijzelf gaan richten op wedstrijden!” vertelt ze, verwijzend naar haar instructeurs Marcel de Bruin en Jeff van de Toorn Heijstek.

Hun successen op het wedstrijdpodium spreken boekdelen over hun toewijding en vaardigheden. “Hij heeft afgelopen weekend weer bewezen met twee keer de eerste plaats en een keer de tweede plaats in het M1,” zegt ze trots. De overgang naar een hogere klasse was geen gemakkelijke taak, maar hun prestaties getuigen van hun toewijding en vastberadenheid.

Maar het is niet alleen de prestatie op wedstrijden die hun band definieert. Hazel benadrukt het belang van de relatie met haar paarden, die gebaseerd is op vertrouwen en wederzijds begrip. “Als hij een vrije dag heeft, is hij chagrijnig en jaloers, omdat ik een van onze andere paarden aan het doen bent. Hij wilt dan ook altijd als eerste de aandacht van mij krijgen, wat ik dan ook maar als compliment zie, omdat ik toch wel een band op wil bouwen met de paarden waarmee ik werk.”

Samen verder groeien

Met haar hart op de juiste plaats en haar toewijding aan haar paarden, is Hazel vastberaden om verder te groeien. “Verder moeten wij echt alles nog samen leren, maar dat maakt het ook juist zo leuk. Ik er veel vertrouwen in dat wij nog verder gaan komen,” zegt ze met een glimlach die haar optimisme weerspiegelt.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan