Afbeelding
Foto: Prive

Romi-Lynn Vos en Mattie: Een perfecte match voor de Bixie competitie

Algemeen

Romi-Lynn, een vrolijke en gedreven achtjarige meid, heeft een bijzondere passie voor paarden die ze deelt met haar moeder, die al jarenlang Welsh A pony’s fokt. Het verhaal van Romi-Lynn’s reis naar de wereld van de paardensport begon eigenlijk al voordat ze geboren was. Haar moeder vertelt: “We hebben Ysselvliedts Malawi, een veelbelovende fokmerrie, negen jaar geleden aangekocht toen ik nog zwanger was van Romi-Lynn. Maar Malawi bleek zo makkelijk en braaf dat ons buurmeisje haar zelfs zadelmak heeft gemaakt toen ze slechts drie jaar oud was.”

Een nieuwe partner in crime: Mattie, de New Forest ruin

Met Romi-Lynn’s groeiende interesse in bixie rijden na de corona-lockdown, begonnen ze samen op zoek te gaan naar een nieuwe pony die beter bij haar zou passen. Romi-Lynn’s moeder legt uit: “Romi-Lynn is nu acht  jaar oud en vrij groot voor haar leeftijd, terwijl Malawi met haar 1.18m toch wat te klein werd. We zochten naar een grotere, brave pony die haar een foutje kon vergeven, geschikt was voor bixie en later ook voor de B-proeven. Na een lange zoektocht door het hele land, vonden we via een Facebook-bericht Equile’s Matjo, een stoere New Forest ruin van 1.45m.”

Het bleek een match made in heaven te zijn. Romi-Lynn en Mattie klikten meteen. “Mattie is geen slome, maar hij doet zo voorzichtig als Romi er op zit,” zegt haar moeder trots. “Hij lijkt alles leuk te vinden wat ze met hem doet.” De eerste kennismaking verliep soepel, en al snel namen ze deel aan clublessen bij de ponyclub de Gompert in Hengelo.

Succes in de bixie competitie

Romi-Lynn en Mattie hebben hun eerste stap gezet in de bixie competitie en met succes! “We schreven hen in voor de bixie competitie met de gedachte ‘we zien wel’, maar ze deden het samen super en kregen heel leuk jury commentaar,” vertelt Romi-Lynn’s moeder enthousiast. Het duo toonde hun talent en bracht plezier naar de wedstrijdring, wat resulteerde in lovende woorden van de jury.

Nu is het tijd voor Romi-Lynn en Mattie om samen kilometers te maken en wellicht binnenkort de overstap te maken naar de B-proeven. Romi-Lynn traint hard bij rv&pc de Gompert in Hengelo, waar ze wekelijks bixie les krijgt in een groepje van zes kinderen onder leiding van Frederiek van Muiswinkel. Haar moeder voegt eraan toe: “Romi-Lynn rijdt ongeveer 2 à 3 keer per week, na schooltijd of in het weekend. Daarnaast doen we twee keer per week longeren. Verder lopen ze elke dag lekker samen in de wei.”

Toekomstplannen

Voor Romi-Lynn en Mattie ligt de toekomst wijd open. Met hun sterke band en vastberadenheid om te slagen, lijken ze voorbestemd voor succes in de paardensport. Romi-Lynn’s moeder sluit af: “We genieten volop van elke rit samen. Wie weet waar deze reis ons naartoe zal brengen, maar één ding is zeker: Romi-Lynn en Mattie zijn een onverslaanbaar team!”

Romi-Lynn en Mattie vertegenwoordigen het hart van de paardensport - passie, doorzettingsvermogen en de onbreekbare band tussen ruiter en pony. Hun verhaal is er een van hoop, dromen en de vreugde van samen rijden. En wie weet welke successen hen nog te wachten staan in de wereld van de paardensport.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.