Afbeelding
Foto: Privebezit

Myrthe de Vries: “Het draait niet alleen maar om afstamming”

Dressuur

“Toen ik op zoek ging naar een eigen paard, zat het niet mee. Toen ik er uiteindelijk een gevonden had, kreeg ik er een ongeluk mee. Ik heb toen mijn voet verbrijzeld en hield er een hoop schrik aan over. We hebben hem daarom een tijdje later verkocht”, vertelt Myrthe aan Hoefslag.

Seppe

Het is dus logisch dat Myrthe op zoek ging naar een braaf paard. “Maar uiteindelijk kocht ik Seppe, hij was toen drie dagen oud. Over zijn karakter konden we toen dus nog niet veel zeggen!” Maar waarom besloot Myrthe het avontuur toch met Seppe aan te gaan? “Het was gewoon een heel lief, klein en schattig veulentje. Bovendien kenden we de fokker, dus we wisten wel een beetje wat voor vlees we in de kuip hadden.”

Na het afspenen verhuisde Seppe naar de opfok. “Daar is hij in januari waarvan teruggekomen, dus dat is echt nog maar een paar maanden geleden. Ik vond dat super spannend, vooral omdat hij super gestresst was op de stal die ik voor hem in gedachten had. Gelukkig is hij nu beter op zijn plek, hij is nu weer de goedzak van voorheen. Seppe is namelijk heel koel in zijn hoofd. De kleine kindjes op de manege waar hij nu staat lopen zo met hem weg. Hij is super rustig en braaf, echt zijn gewicht in goud waard!”


Foto: Privebezit

Terug het land op

Myrthe is druk bezig met longeren. “Ik vind het belangrijk dat dat een beetje bevestigd is voordat we verder gaan met zadelmak maken. Ik vind het belangrijk dat hij uiteindelijk een makkelijk en betrouwbaar paard wordt, dus daar nemen we de tijd voor. Hij kent het zadel al wel en heel af en toe gaat Mirte (12) erop zitten om uit te stappen bijvoorbeeld. Super fijn, dat zij me zo goed helpt.”

“Ik wil heb de komende tijd verder zadelmak gaan maken en er wat knopjes opzetten. Maar van de zomer gaat hij weer lekker een tijd het land op. Het is nog een super jong paard, ik vind het belangrijk dat hij zich rustig kan ontwikkelen en de nieuwe dingen in zijn koppie kan verwerken. Ik geef hem nu liever even extra tijd, zodat ik nog heel lang van hem kan genieten, dan dat mijn paard verpest. Doordat ik hem op zo’n jonge leeftijd heb gekocht heb ik lang moeten wachten voordat ik met hem aan de slag kon. Daar ga ik nu dus zuinig mee om!”

“Het lijkt me heel vet om uiteindelijk Z met hem te kunnen starten. Seppe heeft geen bijzondere papieren, dus het lijkt me heel leuk om aan de buitenwereld te laten zien dat het niet alleen maar om de afstamming van de paarden draait.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Privebezit

Afbeelding