Sophie ter Haar
Sophie ter Haar Foto: Digishots

Sophie ter Haar: “Twee ijzers in het vuur”

Dressuur

Sophie ter Haar heeft een succesvol indoorseizoen achter de rug. Ze eindigde als achtste op de KNHS-Indoorkampieonschappen met Londen en heeft sinds kort de zeer talentvolle Miami op stal. Haar doel? Internationaal starten. Londen kwam op driejarige leeftijd bij Sophie. “Hij was toen net zadelmak, en best wel rillerig en groen. Ik heb dus vanaf het begin af aan alles geleerd, met veel hulp van mijn instructrice”, vertelt Sophie.

Advertisement

Kampioenschappen

“Londen deed het mega goed op de Overijsselse kampioenschappen. We hadden twee fouten in de galop, maar uiteindelijk werden we alsnog kampioen van Overijssel met 216,5 en 208,5 punten! We stonden 5% los van de nummer twee. Dat was super gaaf. Op de Hippiade hadden we helaas iets te veel spanning en rommeltjes in de proef, maar we eindigden alsnog op de achtste plaats!”

Doelen

“Miami heb ik dus sinds kort op stal, hij is zeven jaar oud. We hebben hem uit Duitsland gehaald, hij liep daar op het niveau van het Nederlandse Z1/Z2. We waren niet perse van plan om hem te kopen, maar het klikte zó goed en hij heeft zóveel talent, dat we besloten het avontuur aan te gaan.”

Sophie blijft Londen ook doorrijden. “Londen laat nog lang niet alles zien van wat erin zit. Hij kan echt nog veel meer. Londen kan zijn omgeving soms wel nog erg spannend vinden en dat slaat soms over op mij. Maar ik rijd hem inmiddels natuurlijk alweer twee jaar, dus ik ken hem onderhand goed genoeg. Londen is slim, hij pakt zijn werk erg makkelijk op en geeft in de ring altijd nét een beetje meer. Het is een echte wedstrijdpony, super leuk.”

Internationaal

Sophie wil graag internationaal starten. “Als het kan, zou het super gaaf zijn om dat met Londen te doen. Mocht dat er niet inzitten, dan heb ik nu met Miami een extra ijzer in het vuur. Het zijn bovenal super leuke pony’s waar ik heel veel plezier mee heb!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots