Eline Anker met In Style
Eline Anker met In Style

Subtop | Eline Anker wint young riders-debuut met KWPN-hengst In Style: “Dit is pas het begin”

Dressuur Subtop

Eline Anker heeft een unieke kans aangegrepen en zit sinds kort in het zadel van de KWPN-hengst In Style (v. Eye Catcher). De hengst werd uitgebracht in de Lichte Tour door Renate van Uytert. Eline hoopt veel van de hengst te kunnen leren en maakte afgelopen weekend haar young riders-debuut met de hengst. Vrijdag wonnen ze in Schijndel met 70,05% en werd de amazone tweede met Logo’s Gaya (v. Grand Galaxy Win) met 65,25%. Zaterdag reed ze opnieuw de baan binnen en won ze opnieuw met In Style met ditmaal 69,80%.

Advertisement

Spontaan idee

“Vorig weekend zat ik er voor de tiende keer op”, lacht Eline als we haar spreken. “Deze samenwerking was een heel spontaan idee. Renate van Uytert vroeg aan mij, zou je het leuk vinden om In Style te gaan rijden in je laatste young riders-jaar? Ik dacht, ik ben gek als nee zeg tegen zo’n kans. Renate kent hem door en door, want ze heeft hem zelf opgeleid en zelf altijd gereden. We zijn samen een heel goed team en nu ook met de wedstrijden is het denk ik meteen zichtbaar hoe fijn zij mij kan helpen. Ik reed zo met hem weg en ook al zijn we nog heel kort een combinatie, ik was heel blij met hoe het afgelopen weekend is gegaan. Dit is pas het begin en het kan alleen maar beter worden!” 

Foutloze proef

De amazone reed één keer ZZ-Licht om daarna van start te gaan bij de young riders. “Als ik kijk naar afgelopen weekend, dan voelde het zaterdag al zoveel beter aan dan vrijdag. We leren elkaar beter kennen en ik krijg daardoor toch ook meer zelfvertrouwen. Vrijdag kregen we nog wel een foutje in de serie om de vier. Daar baalde ik wel van, maar ik weet wel dat het afstemmingsfoutjes zijn. Renate wist na de proef meteen te vertellen waar ik op moest letten en zaterdag reden we een foutloze proef. Als ik dit vol kan houden dan kan het wel heel leuk worden. Ik moet zelf beter worden in proeven rijden en de afwerking kan nog veel beter.”

‘Ik hoop heel veel van hem te leren’

“In Style is het perfecte paard voor de young riders. Hij is heel goed opgeleid door Renate en een hele lieve hengst. Hij is heel steady, heeft drie hele goede gangen en voert de oefeningen heel correct uit. Dan is hij ook nog eens super stoer en mega knap. Ik denk dat ze bij de young riders zoeken naar een stabiel, steady en sympathiek beeld en dat straalt In Style ook uit. Ik hoop heel veel van hem te leren dit jaar en ik hoop zo goed mogelijk mee te rijden. Als we dit zo vol kunnen houden ben ik benieuwd waar de punten naar toe gaan. Als we al beginnen met 70% ben ik wel heel benieuwd”, vertelt Eline.

‘Afgelopen weekend voelt als een droom’

Een plek in het EK-team is het ultieme doel voor de amazone. “Ik wil hem graag meenemen naar Tolbert, dat is de eerste observatie voor het EK. Daarvoor moest ik twee keer 63% gereden hebben op een K&U wedstrijd. Ik dacht Tolbert is al best wel snel, ik moet een beetje gas geven. Naast Schijndel heb ik hem ook opgegeven voor IJsselmuiden zodat ik wat speling had, maar we hebben nu al de scores binnen voor Tolbert. Dat ik deze kans krijg en van zo’n paard mag leren vind ik heel speciaal. Ik ben Joop en Renate heel erg dankbaar en de samenwerking verloopt heel fijn. Afgelopen weekend voelt als een droom. Dat zo’n spontaan idee nu al zo lukt is heel cool.”

Luxe positie

De amazone heeft zelf nog twee andere paarden voor de young riders. “Het gaat steeds beter en we zijn ervaring op aan het doen. Ik heb heel veel geluk dat ik nu drie hele goede paarden heb en dat is een luxe positie. Het zijn hele verschillende paarden en daar leer je echt van paardrijden. Mijn doel is om zo goed mogelijk te leren paardrijden. Door mijn eigen paarden kan ik nu ook zo met In Style weg rijden. Ik kijk enorm uit naar dit jaar en hoop mooie klasseringen te behalen”, sluit ze af.

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Eline Anker