Anniek van Dulst met Lennox
Anniek van Dulst met Lennox Kim Alebregtse

Subtop | Anniek van Dulst en Lennox succesvol bij overstap naar de young riders: “Lennox heeft een hele fijne mentaliteit”

Dressuur Subtop

Anniek van Dulst reed haar tweede young riders-wedstrijd met de achtjarige Glamourdale-zoon Lennox. In Tolbert scoorde het duo de achtste plek met 66,91%. 

Advertisement

‘We zijn nog niet zo lang een combinatie’

Een week voor Tolbert debuteerde de combinatie in Schijndel. “Ik rijd Lennox nog niet zo lang, hij werd voorheen in de Lichte Tour uitgebracht door mijn moeder. Ik ben met hem de ZZ-Licht selecties gaan rijden voor de regiokampioenschappen waarna het idee ontstond om met hem ook young riders te gaan rijden. Ik had de wedstrijd in Tolbert al opgegeven, maar na de laatste selectie in het ZZ-Licht vond ik het wel fijn om een keer te starten bij de young riders voor Tolbert. We hadden niet echt een verwachting omdat we nog niet zo lang een combinatie zijn. Mijn moeder heeft hem drie keer in de Prix St. Georges gestart omdat hij nog jong is en nieuw op dat niveau. Het viel me alles mee en hij deed het super goed op ons debuut.”

‘Lennox is een heel constant paard’

De amazone vervolgt “Lennox is een heel relaxed in een nieuwe omgeving en zeker in vergelijking met de andere paarden hier op stal is hij niet zo vaak mee geweest. Hij was heel blij dat hij weer mee echt en hij vindt het super leuk om mee te gaan op wedstrijd. Het is een heel mooi begin om zo verder op te gaan bouwen. Lennox is een heel constant en stabiel paard met veel balans. Als je erop zit geeft hij een heel veilig gevoel. We laten nog niet het laatste stukje losgelatenheid zien, maar dat is trainbaar. Als we dat stukje voor elkaar gaan krijgen dan wordt het helemaal een fijn beeld om naar te kijken. Hij heeft een hele goede stap en galop, misschien nog niet de galop zoals zijn vader Glamourdale maar we zijn hard aan het oefenen. Hij heeft een hele fijne mentaliteit waar je mee aan de slag kan. Als dat niet mee zit dan kun je trainen wat je wil, maar dan gaat het ook niet lukken.”

Regiokampioenschappen

Anniek’s moeder Rianne is haar paard kwijt aan haar dochter. “Mijn moeder vindt het heel leuk om samen met mij op pad te zijn en ze ziet het als mogelijkheid dat hij meer mee kan op wedstrijd. Ze heeft hem altijd getraind met in haar achterhoofd het idee dat het een mooi paard zou kunnen worden voor mij. Ze wordt nu beloond voor al haar harde werk. Ze vindt niks mooier dan het opleiden van paarden en ze weet dat ik wedstrijden rijden heel erg leuk vind. Mijn moeder heeft dit weekend de regiokampioenschappen met My First Choice - Dutopia in het Z1. Zelf ben ik met Lennox geselecteerd in het ZZ-Licht en ik hoop daar goed te rijden en ons misschien wel te plaatsen voor het NK. Ik hoop met hem goed de aansluiting te kunnen krijgen bij de young riders en mooie wedstrijden mee te rijden. Compiegné vind ik een hele mooie wedstrijd en ik hoop dat we onze scores halen om internationale wedstrijden te mogen rijden. Ik wil het de concurrentie zeker moeilijk gaan maken”, vertelt de ambitieuze amazone.

‘Ik probeer van verschillende trainers te leren’

“We lessen bij Adelinde Cornelissen en daar kom ik al heel lang. Ik ben bij haar begonnen met mijn pony bij de children en mijn andere young riders-paard Kadanz. De talentenplan trainingen volg ik bij Mascha Reijs en daar hoop ik ook veel van te leren. Af en toe lessen we bij Joyce van Rooijen-Heuitink en zo probeer ik van verschillende mensen veel te leren”, vertelt Anniek. “Het is op dit moment redelijk rustig bij ons op stal. De mede-eigenaresse van Lennox heeft nog een aantal jonge paarden die uit dezelfde moeder komen als Lennox. Ze had het fokken op en laag pitje gezet, maar toen Lennox het zo goed deed heeft ze het weer opgepakt. Zelf blijven we ook onze ogen open houden naar talentvolle paarden”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Kim Alebregtse