Afbeelding

Wies van Oostrum: van tijdelijke vervanger naar winnaar

Dressuur

Drie jaar geleden begon het avontuur van Wies van Oostrum en haar pony’s, een reis vol uitdagingen, successen en de onverbrekelijke band tussen een jonge ruiter en haar trouwe viervoeters. Wat begon met de aankoop van een prachtige zwarte merrie, Black Pearl mon Amie (alias Mia), groeide uit tot een hartverwarmend verhaal van vastberadenheid, waarbij een onverwachte held naar voren trad: Orchid’s Master.

Advertisement

De zoektocht naar een tijdelijke vervanger

“Toen Mia kreupel werd, waren we verslagen. We wisten dat we iets moesten doen om Wies te laten rijden terwijl Mia herstelde,” vertelt Wies over de uitdaging die voor hen lag. De zoektocht naar een ‘makkelijke’ pony leidde hen naar een 19-jarige E-pony, die alles had wat ze oorspronkelijk niet zochten in Mia. Deze pony, Orchid’s Master, vond zijn weg terug naar Brabant, bijna als een teken van het lot. “Op donderdag stond hij op Marktplaats, en tegen zondag was hij van ons. Het voelde alsof hij naar huis kwam,” herinnert Wies zich.

Onverwachte successen en doorbraak

Wat begon als een tijdelijke oplossing, transformeerde snel in een onverwachte reis van succes. “We namen een sprong in het diepe met Master, en hij overtrof elke verwachting,” zegt Wies met trots. Hun eerste wedstrijd in het L1 leverde direct winstpunten en bekers op. Orchid’s Master, nu bekend als een ware schoolmaster, en Wies werden een onverslaanbaar team. Hun reis door de competities, van L2 tot aan de Z-klasse, is een getuigenis van hard werk en natuurlijk talent. Ondanks de bittere teleurstelling van net naast het podium eindigen bij het Brabants Kampioenschap, bleef hun spirit ongebroken. “Dat was een zware klap, maar we zijn zo trots op hoe ver we zijn gekomen,” deelt Wies.

Een blijvertje met een verhaal

Master’s unieke karakter en zijn aangeleerde gedrag dat hij echt los mag gaan op zandpaden onthullen een verrassend verleden, verbonden met de traditionele Metworstrennen. “Het was een puzzel, maar toen we zijn achtergrond ontdekten, viel alles op zijn plaats,” lacht Wies. Ondertussen maakte Mia een glorieuze comeback, waardoor Wies het drukker dan ooit had. Maar de band die ze met Master had opgebouwd, was onbreekbaar. “Ons tussendoortje werd een blijvertje. We konden hem simpelweg niet laten gaan,” zegt Wies liefdevol over Master.

Toekomstdromen en ambities

Terwijl ze vooruitkijken, is Wies vastberaden om haar dromen waar te maken, met doelen zoals deelnemen aan het Z2 bij de Brabantse Kampioenschappen, het NK en Indoor Brabant. “Mijn dromen zijn al uitgekomen, maar ik heb nog zoveel meer om voor te strijden,” zegt Wies enthousiast. Samen met haar toptrainster, Nelleke Krol, werkt ze hard aan haar toekomst, inclusief een kür op muziek die ze vol passie ontwikkelt.

Een inspirerend duo

Wies en Master’s verhaal is er een van onverwachte wendingen, ongekende successen en de onvoorwaardelijke band tussen een ruiter en haar pony. Hun reis is een inspirerend voorbeeld van hoe doorzettingsvermogen, liefde voor het dier, en een beetje geluk, dromen werkelijkheid kunnen worden. “Deze Master maakt alle dromen van een klein meisje waar,” sluit Wies af, met een blik vol hoop en vastberadenheid voor de toekomst.

De reis van Wies en haar wonderpony, Orchid’s Master, is een hartverwarmend verhaal dat bewijst dat met passie, toewijding en een sterke vriendschap.