Angelique Vroom en Domingo
Angelique Vroom en Domingo FOTO MHISEN

Angelique Vroom houdt stand tussen dressuurtop in Ankum

Dressuur

Veel grote namen uit de dressuurtop kwamen donderdag aan start in de Grand Prix bij Dressurturnier Ankum, in de accommodatie van PSI in Duitsland. “Toen ik de deelnemerslijst zag gisteren, moet ik eerlijk toegeven dat mij de moed in de schoenen zonk”, aldus Angelique Vroom, die door haar trainer Jean Bemelmans was overtuigd om zich in te schrijven in Ankum. Toch kwam ze niet voor niks en reed ze zich met Domingo (v. Lord Loxley) ruim 66% in de middenmoot van een zeer sterk deelnemersveld.

Advertisement

Waardering

Angelique vervolgt: “Temeer omdat het de eerste keer in de ring was sinds november en ik de winter had gebruikt om met Jean te werken aan de Durchlässigkeit en gedragenheid” De Duitse juryleden wisten dit te waarderen, gezien een fraaie plaats in de middenmoot van dit sterke veld met ruim 66%. “Het rijden in Duitsland gaat mij over het algemeen beter af dan in Nederland. Waar de Nederlandse juryleden meer focussen op expressie, wordt in Duitsland meer gekeken naar harmonie. Dat sluit beter aan bij de klassieke opleiding die ik in Duitsland heb gekregen en die ik ook aan mijn eigen leerlingen doorgeef. Ook heeft Domingo last van zijn overijverige karakter, waardoor hij gauw over de kook raakt. Een fantastische uitgestrekte draf straft zich dan af in spanningsfouten in de volgende onderdelen.”

Ander paard

“Naast Domingo heb ik de achtjarige Legend B (v. De Niro) in training, die nu spelenderwijs de zware oefeningen leert. Dit voorjaar wil ik hem ook mee gaan nemen als oefenpaard en om te kijken hoe hij zich in een vreemde omgeving houdt. Als hij de wedstrijden goed gaat oppakken verwacht ik nog veel van hem. Ik wil dit jaar gaan gebruiken om leuke wedstrijden te rijden in het buitenland en wie weet kan ik dan stabiel richting (of over) de 70% scoren.”

De rubriek werd gewonnen door Annabel Balkenhol, gevolgd door Emma Kanerva en Lyndel Oatley. Ook Helen Langehanenberg, Nadine Capellmann, Judy Reynolds en Isabell Werth kwamen aan de start.

Bekijk hier alle uitslagen.