Dinja van Liere - Haute Couture
Subtop De Meern 2021
© Digishots
Dinja van Liere - Haute Couture Subtop De Meern 2021 © Digishots

Dinja van Liere houdt zich staande tussen internationale garde op CDI Hagen: “Mega cool om hier te rijden”

Dressuur
Advertisement
Dinja van Liere had altijd al de ambities om in de Grand Prix internationaal door te breken, maar met de paarden met wie ze tot nu aan de start kwam in de Grand Prix, startte ze maar één keer op dat niveau. In Hagen liet ze zeer verdienstelijk van zich horen. Dit weekend begeeft ze zich daar in het hol van de leeuw, waar de hele internationale dressuurtop naartoe is afgereisd om eindelijk weer te starten. Met zowel Hermes (v. Easy Game) en Haute Couture (v. Connaisseur) hield ze zich donderdag en vrijdag heel goed staande tussen de internationale top in de Grand Prix.

Pittig ploegje

“Het is wel een pittig ploegje”, lacht Dinja, doelende op onder andere Charlotte Dujardin, Carl Hester, Patrik Kittel, Daniel Bachman, Charlotte Fry, Isabell Werth, Bejamin Wrendl en Jessica von Bredow-Wrendl. “Het is heel gaaf om tussen deze mensen te rijden. Ik ben nog jong, maar ik wil hier uiteindelijk wel graag tussen horen. Ik ben dan ook heel blij met mijn scores en de paarden. Het was een mooi begin zo.”

PR in Grand Prix

Met Hermes werd ze donderdag veertiende met 69,28% en met Haute Couture noteerde ze vandaag haar PR van 72,67% in de Grand Prix. “Hermes had eigenlijk nog wel teveel fouten, dus de score viel me zeker mee. Als die fouten eruit gaan kan de score nog een heel stuk omhoog. Met Haute Couture was ik echt super blij. Ik ben echt heel trots op beide paarden en ze ogen beide naar de finale in zo’n sterk deelnemersveld. Het is echt enorm cool om hier in Hagen te rijden met al deze top ruiters.” Bekijk hier alle uitslagen. Bron: De Hoefslag