Thamar Zweistra (NED) - Hexagons Luxuriouzz
Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses
© DigiShots
Thamar Zweistra (NED) - Hexagons Luxuriouzz Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses © DigiShots DigiShots

Le Mans | Thamar Zweistra opnieuw de beste in de Inter II

Dressuur

Thamar Zweistra wist na haar overwinning vrijdag in de Intermediaire B, zaterdag de Intermediaire II op haar naam te schrijven. Ze reed Hexagon’s Luxuriouzz (v. Johnson) naar de unanieme winst met 71%. 

Advertisement

Rowena Weggelaar wint internationaal debuut U25

De scores voor de combinatie in de Intermediaire II liepen uiteen. De laagste score werd gegeven door de jury op M met 68,97% en de hoogste score door de jury op C met 73,53%. Thamar reed Hexagon’s Innuendo (v. Negro) naar de vierde plaats in de Grand Prix Special. De proef werd beloond met 73,09%. Er werd door nog een Nederlandse combinatie een overwinning opgeëist. Rowena Weggelaar reed haar Don Quichot (v. United) op haar internationale debuut in de U25 naar 69,94%. 

Van der Ven en Kole scoren bij de jeugd

Bij de junioren wist Tooske van der Ven haar Hastrade K (v. Chinook) naar de vierde plaats te rijden. De score kwam uit op 69,07%. Tessa Kole behaalde de tweede plaats bij de young riders. In het zadel van Hexagon’s La Caprinomano (v. Capri Sonne Jr.) noteerde ze 69,27%. Zondag staat de kür op muziek op het programma voor de jeugd en de Grand Prix Special voor de senioren. Hier komen Isabell Werth met Wendy de Fontaine en Thamar Zweistra met Ice de Jeu aan de start. 

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots