Queenparks Wendy - hier nog met vorige ruiter Andreas Helgstrand - FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Queenparks Wendy - hier nog met vorige ruiter Andreas Helgstrand - FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Le Mans | Isabell Werth wint debuut met Wendy, Thamar Zweistra scoort in Inter B

Dressuur

Na een oefenrondje op Jumping Amsterdam was het nu tijd voor het officiële debuut van de Duitse amazone Isabell Werth met de voormalig wereldkampioene Wendy de Fontaine (v. Sezuan). De juryleden kwamen tot een unanieme eerste plaats met een score van 74,35%. 

Advertisement

Hoogste score op C

De elegante merrie werd voorheen uitgebracht in de internationale Grand Prix door Andreas Helgstrand. Door de operatie X, is de merrie verhuisd en deels verkocht voor behoud voor Isabell Werth. De laagste score werd gegeven door de jury op E met 72,50% en de hoogste door de jury op C met 75,44%. Op hun debuut gingen ze al bijna de hoogste score van Andreas voorbij (74,37% ten op zichtte van 74,35%). Voor Nederland kwam Thamar Zweistra met twee paarden aan de start. Ze reed Hexagon’s Innuendo naar de 19e plaats met 67,02%. Ice de Jeu volgde op plaats 21 met 66,65%. Zaterdagmiddag staat de kür op muziek op het programma waar Thamar met Innuendo aan deelneemt. Dit is live te volgen op ClipMyHorse. 

Luxuriouzz

De Zeeuwse amazone Thamar Zweistra is met drie paarden afgereisd naar het Franse Le Mans. Ze maakte haar internationale debuut met de achtjarige Hexagon’s Luxuriouzz (v. Johnson) in de Intermediaire B. Dat verliep gelijk succesvol met een eerste plaats met 70,70%. De juryladen zette de combinatie unaniem op de eerste plaats en gaven scores tussen de 70%-72%. 

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots