Jessica von Bredow Werndl (GER) - TSF Dalera BB
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2023
© DigiShots
Jessica von Bredow Werndl (GER) - TSF Dalera BB World Equestrian Festival CHIO Aachen 2023 © DigiShots DigiShots

CHIO Aken | Jessica von Bredow-Werndl onverslaanbaar in kür, Lynne Maas opnieuw naar nieuw pr

Dressuur CHIO Aken

De Duitse topamazone Jessica von Bredow-Werndl begon als topfavoriet aan CHIO Aken. Hoewel ze zeker niet haar beste proeven ooit reed was haar merrie TSF Dalera BB (v. Easy Game) weer helemaal ‘aan’ tijdens de kür op muziek. Ze werden door het vijfkoppige jurypanel unaniem op de eerste plaats gezet en wonnen de kür op muziek met 90,82%. Beste Nederlandse was opnieuw Lynne Maas die haar Electra (v. Jazz) voor de derde maal naar een nieuw persoonlijk record reed. Ze werden elfde met 79,53%.

Advertisement

Tien combinaties boven de 80%

Jessica von Bredow-Werndl en haar elegante lange merrie Dalera dansten door de kür. Vooral op de dubbeltellers wist de combinatie te scoren. De juryleden durfden hoge punten te geven, maar liefst tien combinaties wisten een resultaat te noteren boven de 80%. De top vier lagen relatief dicht bij elkaar (87 - 90%). Nanna Skodborg Merrald wist weer een plaatsje op te schuiven en werd tweede met Blue Hors Zepter. De combinatie heeft een prettige harmonie en ook op de dubbeltellers werden veel negens gescoord. Ze werd op de hielen gezeten door de Britse Charlotte Dujardin. De topamazone reed op de kürmuziek van haar Olympiade-paard Valegro. De tienjarige Imhotep is een paard met veel mogelijkheden en een zekere kanshebber voor het EK en/of Olympische Spelen. De score van 88,42% was in Aken goed voor de derde plaats. Net buiten het podium eindigde Van Olst-amazone Charlotte Fry. Haar zwarte KWPN-hengst Everdale is in absolute topvorm en kan nog wat winnen aan cijfers voor de piaffe. In Aken was het een vierde plek met 87,52%.

Electra

Lynne Maas heeft aan bondscoach Alex van Silfhout laten zien dat ze prima met de druk om kan gaan om voor de leeuwen gegooid te worden. Ze was over drie dagen de beste Nederlandse combinatie en wist ook drie keer een nieuw persoonlijk record te vestigen. Vandaag in de kür had het 80% kunnen zijn als ze haar merrie Electra stil kon laten staan. Dat lukte niet en een fikse onvoldoende volgde. Haar geweldige pirouettes waren weer een hoogtepunt en de combinatie kan tevreden huiswaarts keren met een elfde plaats met 79,53%.

Dinja en Thamar herpakken zich

Dinja van Liere en Thamar Zweistra waren beide ook weer back on track. Dinja van Liere en Hartsuijker reden een aansprekende kür. Hartsuijker werd soms iets te onrustig in de aanleuning en dat gaf een licht gespannen beeld. In de pirouettes nam hij voldoende gewicht op en het was jammer dat hij twee fouten maakte in de lijn met eners. Al met al heeft de combinatie zich goed herpakt en werd dertiende met 78,48%. Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss reden voor wat ze waard zijn. In de eners versprong de schimmel zich even en in het linker drafappuyement kwam hij tegen de hand. Ze reden een stoere piaffe en passagetour en werden veertiende met 77,07%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag 

Foto: Digishots