Elin van der Windt met Goldy
Elin van der Windt met Goldy Foto: Denisevanderplas Fotografie

Elin van der Windt: “Een eer om opgenomen te zijn in het HTC Talentenplan”

Dressuur

Elin van der Windt kwam in aanraking met de paardensport doordat haar zus fanatiek was. Ze begon met ponyrijden op een manege, waarna haar eigen pony volgde. Inmiddels heeft ze er twee; Fee en Goldy.

Advertisement

“Fee stond op de manege waar ik reed. Toen haar baasje te groot voor haar werd ben ik haar gaan verzorgen, en later werd ze definitief van mij. Ik was door het dolle heen toen dat bekend werd. Fee houdt van aandacht, ze is een echte knuffelpony maar is tijdens het rijden soms wel een boefje. Ze kan soms ineens haar hoofd naar beneden doen en gaan bokken bijvoorbeeld. Ik ben vaak van haar afgevallen, maar daar heb ik veel van geleerd”, vertelt Elin van der Windt aan Hoefslag.

Fee & Goldy

“Fee zat de afgelopen tijd niet lekker in haar vel. We hebben haar daarom rust gegeven en lekker buiten laten lopen, maar doordat de mensen waar ze stond verhuisden, is ze nu weer terug bij ons op stal en ze doet het heel goed. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Elin rijdt Fee nog sporadisch, om haar in beweging te houden. Daarnaast is ze druk met de trainingen van Goldy. “Goldy was eerst van mijn zus. We hadden hem al voordat ik Fee kreeg, maar hij was toen nog te moeilijk voor mij. Goldy is namelijk er ondeugend en ziet vaak spoken, maar als hij bij de les is dan loopt hij meteen geweldig.”

HTC Talentenplan

Goldy en Elin zijn opgenomen in het HTC Talentenplan. “Mijn moeder helpt me gelukkig veel met de dagelijkse verzorging van de pony’s. Dat is heel fijn, want ik combinatie met school is het soms best druk. Maar het is heel gaaf dat we ons in oktober 2023 hebben geselecteerd voor het HTC Talentenplan. We krijgen nu, naast de lessen van mijn instructrice Louise Hoek, ook regelmatig les van Ton de Kok.”

“Het is een eer om daar bij te horen. Begin 2024 hebben we een tussenevaluatie, waarbij we gaan terugkijken op onze groei van de afgelopen periode, super interessant!”

Elin heeft al twee keer op de Hippiade gereden, één keer met Fee en één keer met Goldy. Dat was beide in de klasse B. “Ik hoop dit jaar met Goldy de overstap te maken naar het Z, we zijn nu bijna klaar voor de overstap naar het M. Daarnaast zou ik heel graag regiokampioen willen worden met Goldy, en nog een keer op de Hippiade mogen rijden.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Denisevanderplas Fotografie