Demi Haerkens (NED) - EHL Daula N.O.P.
FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023
© DigiShots
Demi Haerkens (NED) - EHL Daula N.O.P. FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023 © DigiShots DigiShots

EK Para Dressuur | Demi Haerkens wint haar derde gouden medaille in Grade IV: “Ik kon niet blijer zijn met deze kür”

Dressuur EK dressuur Riesenbeck EK Riesenbeck 2023

Sanne Voets domineerde jarenlang de Grade IV op (inter)nationale kampioenschappen. Daar weet Demi Haerkens verandering in te brengen. Op het EK Para Dressuur in Riesenbeck wist de amazone van EHL Daula N.O.P. (v. Gribaldi) driemaal het goud binnen te slepen. In de kür op muziek won Demi met 82,07% en werd Sanne tweede met Demantur RS2 N.O.P (v. Vivaldi) met 81,60%.

Advertisement

‘Ik denk dat er nog veel meer in zit’

Demi kan het zelf nog amper geloven. “Ik heb er nog niet de woorden ervoor. Ik kon niet blijer zijn met deze kür. Daula is een geweldig paard en ze doet heel erg veel voor mij. Ik besef nog niet dat ik hier de beste op het EK ben. Dat gaat nog wel komen. Ik denk dat er nog veel meer in zit en we zijn nog lang niet uitgegroeid. Nu gaan we genieten en proosten.” 

Demi Haerkens (NED) - EHL Daula N.O.P. FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023 © DigiShots 

Waanzinnig gereden

Sanne is tevreden over haar Demantur: “Dit was ons beste proef van de drie dagen. Het is niet leuk om goud te verliezen, maar zo voelt het niet. Hij is mijn goud. We werken hard aan iets moois voor de toekomst.” Ook bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is trots op haar team. “Ik denk dat ze waanzinnig gereden hebben in de finales en ik heb vier hele mooie küren gezien. Ze hebben niets laten liggen. Als je dan een kampioenschap zo kunt afsluiten door alle proeven zo netjes af te werken, geconcentreerd te blijven in de hitte en op paarden die heel fit zijn. Hoe mooi is het dan dat ze alle vier ook een medaille winnen. Ik hoop dat we deze lijn nog door kunnen trekken naar Parijs.”

Bron: KNHS

Foto’s: Digishots
 

Demi Haerkens (NED) - EHL Daula N.O.P.
FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023
© DigiShots