FEI Para Dressage European Championship Riesenbeck 2023 Demi Haerkens (NED)  © FEI/Leanjo de Koster
FEI Para Dressage European Championship Riesenbeck 2023 Demi Haerkens (NED) © FEI/Leanjo de Koster FEI

EK Para Dressuur | goud voor Demi Haerkens, Sanne Voets zilver

Dressuur EK dressuur Riesenbeck

Vorig jaar op de FEI Wereldkampioenschappen Para Dressuur in Herning was Demi Haerkens bij haar debuut heel dicht bij het goud, maar zag zichzelf verslagen door landgenote Sanne Voets. Vandaag op het EK Para Dressuur in Riesenback waren de rollen omgedraaid.

Advertisement

Sanne Voets zilver

Demi won haar eerste gouden kampioensmedaille met de prachtige merrie EHL Daula N.O.P. met een score van 77,556%. Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. namen het zilver in ontvangst. Brons was er voor de Belgische amazone Manon Clayes met Katharina Sollenburg met een score van 73,444%. 


FEI Para Dressage European Championship Riesenbeck 2023 Sanne Voets (NED) riding Demander RS2 N.O.P. second in the individual test Grade IV at the FEI Para Dressage European Championship Riesenbeck 2023 Copyright ©FEI/Leanjo de Koster - Credit

Dolblij

Demi is dolblij: “Ik voel me overweldigd en heel erg blij! Tijdens het losrijden voelde ze zo fris en fijn in het contact, dus ik had het gevoel dat dit misschien wel onze dag zou zijn. Ze was in de proef heel goed aan de hulpen en mooi in de aanleuning. Ik ben gewoon heel erg blij. We hebben het afgelopen jaar veel aan finetuning gedaan, en dat heeft vandaag zijn vruchten afgeworpen.”

Bron: FEI

Sanne Voets (NED) riding Demander RS2 N.O.P. ©FEI/Leanjo de Koster