Lotte Krijnsen (NED) - Rosenstolz N.O.P.
FEI Para Dressage European Championships Riesenbeck 2023
© DigiShots
Lotte Krijnsen (NED) - Rosenstolz N.O.P. FEI Para Dressage European Championships Riesenbeck 2023 © DigiShots DigiShots

EK Para Dressuur | Brons voor Lotte Krijnsen in kür op muziek

Dressuur EK dressuur Riesenbeck EK Riesenbeck 2023

Het laatste onderdeel voor de Para Dressuur op het EK Riesenbeck in Grade III is verreden. Lotte Krijsen werd vierde in de individuele proef met haar zwarte merrie Rosenstolz N.O.P. (v. Rotspon), vijfde in de landenwedstrijd en wist in de kür op muziek het brons te winnen. Hun kür was goed voor 75,68%. 

Advertisement

Goud voor Denemarken

Met vier derde plaatsen en één tweede plaats kwam de combinatie tot het brons. Een prachtige afsluiter na teamgoud in de landenwedstrijd. Het zilver in Grade III was voor de Franse Chiara Zenati. Zij reed Swing Royal Ifce (v. Royal Blend) naar 77,77%. Het goud werd unaniem toebedeeld aan de Deen Tobias Thorning Joergensen. Hij steeg boven de concurrentie uit door zijn Jolene Hill (v. Blue Hors Schufro Hit) naar 83,83% te rijden.

Verbetering in de stap

Lotte vertelt na afloop “Het was heel spannend, maar ik ben blij met mijn bronzen medaille. Ik had er hele fijne stukken tussen, maar ik merkte al aan het begin van de proef dat ik wat voor liep op de muziek. Ik vond dat de vrije stap echt beter was eerder deze week.” Vorig jaar won de combinatie op het Wereldkampioenschap zilver. “Voor nu ben ik wel heel blij met brons. Ik ga nog wat veranderen aan de Kür en dan hoop ik volgend jaar mee te kunnen naar Parijs.”

Livestream 

Bekijk hier de livestream voor de andere Grades die vandaag hun kür op muziek rijden. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag / KNHS 

Foto: Digishots