Lotte Krijnsen (NED) - Rosenstolz
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Lotte Krijnsen (NED) - Rosenstolz ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

WK Herning | Zilver voor Lotte Krijnsen met 76%

Dressuur WK Herning

In Grade III was het WK-debutante Lotte Krijnsen die de zilveren medaille wist te verdienen. Na een fantastische proef met haar Rosenstolz (v. Rotspon) verscheen er 76,67% op het scorebord, wat ook een nieuw PR betekende. Goud was er voor de Deen Tobias Thorning Joergensen, die zelfs een mega score van 86% bijeen reed. Brons was er voor de Britse Natasha Baker met 76,62%. Lotte zei na afloop: “Ja, ik heb vandaag echt genoten om deze kür te mogen rijden.”

Advertisement

Parijs het nieuwe doel

Lotte vertelde na haar proef aan de KNHS: “Net voordat ik de ring in ging zei ik nog dat mijn doel was om over de 76% te rijden. Dat is gelukt en het is zelfs een persoonlijk record voor mij. Het is sowieso mega bijzonder om dit allemaal mee te maken en het is heel gaaf om deel uit te mogen maken van dit team. Het smaakt naar meer, ons volgende doel? Parijs!” 

Nieuwe kür en nieuw PR

De combinatie scoorde naast de zilveren medaille ook een nieuw PR. Het was tevens de eerste keer dat ze hun nieuwe kür reden. “Ik ben heel blij met mijn Kür. Janna Rosie, de dochter van Anne Boogman, heeft deze kür gemaakt, want ik had een natuurlijk een nieuwe nodig omdat ik dit jaar voor het eerst in Grade III ben gestart. Mijn wens was dezelfde soort muziek en het resultaat past ons super goed en de accenten zijn zo leuk. Met name de midden draf ging heel mooi. Vooral de laatste voelde zo ontzettend goed, precies op het moment dat de muziek zo aanzwelt.” 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: KNHS / De Hoefslag

Foto: Digishots