Sanne Voets (NED) - Demantur RS2
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Sanne Voets (NED) - Demantur RS2 ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

WK Herning | Nederlandse Paradressuurteam wint goud!

Dressuur WK Herning

Na een super proef van Frank Hosmar was de strijd al gestreden, Nederland heeft het goud gewonnen! De vier combinaties bestaande uit Sanne Voets, Demi Haerkens, Lotte Krijnsen en Frank Hosmar hebben ieder een belangrijke bijdrage geleverd aan de felbegeerde medaille. “Een droomscenario en deze gouden medaille geeft vleugels voor de toekomst”, reageert bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink.

Advertisement

Klein verschil

Nederland wint de landenstrijd met een totaal van 230.225 en blijft zo net voor op het Deense team met 229.751%. Het brons gaat uiteindelijk naar Amerika met 225.335%. Vrijdag kwamen de eerste twee starters, Sanne Voets en Demi Haerkens, aan start in Grade V. Beide amazones maakte geen fouten en werden respectievelijk eerste en tweede met 78,42% en 76,02%. Zaterdag waren Lotte Krijnsen in Grade III en Frank Hosmar in Grade V aan de beurt. Lotte werd vijfde met 71,41% (tevens het streepresultaat) en Frank werd derde met 75,79%.

Twee debutanten

Aan de KNHS vertelt Joyce van Rooijen-Heuitink: “Het was net zo spannend als in Tokio en toen wonnen we net niet. Toen achter Groot-Brittannië en nu winnen we van de Denen. Het was op voorhand echt niet zo makkelijk. Ik heb natuurlijk de concurrentie in de gaten gehouden dit seizoen, wie scoort wat. Het thuisvoordeel kan bovendien ook wonderen doen, daar hebben we zelf in Rotterdam ook wel eens profijt van gehad. Bovendien hebben wij twee debutanten mee en die moeten ook maar het hoofd koel houden, maar onze ploeg deed het fantastisch.” 

Ticket naar Parijs

Naast dat Nederland de gouden medailles in ontvangst mocht nemen hebben zij met dit topresultaat ook een ticket voor de Paralympische Spelen binnen. Zou dit het viertal kunnen zijn wat naar Parijs mag afreizen? “Dit viertal zou in zijn geheel kunnen gaan, maar we weten natuurlijk niet wie er tegen die tijd het meest in vorm is. Hopelijk is de rest thuis geïnspireerd om deel uit te maken van deze club en gaan ze heel hard trainen om ook naar Parijs te kunnen”, aldus de bondscoach. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: KNHS / De Hoefslag

Foto: Digishots