Afbeelding

Paardenvrouw Merel de Groot heeft kans op genezing stadium 4 melanoomkanker, alleen via doneeractie

Algemeen

Merel de Groot uit Vuren is 32 jaar oud. Ze heeft een zeer agressieve vorm van melanoomkanker met uitzaaiingen, oftewel stadium 4. Ze wil graag blijven leven. Haar toekomst leek uitzichtloos, maar er is nu een alternatieve therapie gevonden die heel goed aanslaat. Helaas kost deze therapie heel veel geld en wordt deze niet vergoed door verzekeraars. Ze is een doneeractie begonnen in de hoop dat ze kan blijven leven en ook weer met haar paard kan rijden.

40 tumoren

Merel vertelt: “Ik kreeg mijn volledige diagnose op 27 Augustus 2021. Op de ‘top’ had ik meer dan 40 tumoren in mijn buik, lymfe, si-gewricht, longen en hersenen. Genezen was volgens de artsen geen optie meer en ik zou dus ‘levensrekkend’ worden behandeld met immuuntherapie. Mijn eicellen invriezen, omdat ik graag moeder wil worden was niet mogelijk. Dan zou ik misschien al te slecht zijn voor behandeling. Zonder behandeling zou ik het einde van 2021 niet meer halen.”

Allergisch

“Maar al snel bleek dat ik zeer allergisch was voor immuuntherapie en kreeg als gevolg o.a. een zware hersenvliesontsteking, leverontsteking en nierontsteking. Ik kreeg toen(sept. 2021) direct 6 dagen ‘omkeertherapie’ en mijn beleid werd aangepast van ‘Levensrekkend’ naar ‘Palliatief’. Ik had vanaf dat ik hoorde dat ik ziek was al veel gelezen en onderzoek gedaan naar diverse alternatieve therapieën. Toen ze mij vertelde dat het beleid gewijzigd werd en ik 3 maanden(tot eind november 2021) helemaal geen behandeling zou krijgen, omdat mijn lijf dit niet aankon, ben ik gestart met een alternatieve kuur waar ik erg veel positieve ervaringen en wetenschappelijke onderzoeken over had gelezen.”

Tumoren stabiel of verminderd

“De kuur heb ik gestart op 1 gram. En mijn leverontsteking was binnen een weekend verdwenen. Ook waren mijn bloedwaarden veel sneller goed dan verwacht. Op mijn eerstvolgende scan waren alle tumoren stabiel of iets verminderd. Dat was de eerste keer dat de artsen zeiden dat ik een bijzonder geval was.... Na dit goede resultaat had ik besloten dat ik de kuur wilde verdriedubbelen om een nog beter resultaat te behalen. Inmiddels ben ik bijna een jaar verder. En dat goede resultaat is me gelukt! Ik ging van meer dan 40 tumoren naar nu nog maar 1 kleine tumor van 2mm! En nu wil ik dus door... Genezing is zo dichtbij. Ik wil nu niet opgeven. Niet nu ik al zo ontzettend ver gekomen ben. Zelfs de optie om eventueel nog kinderen te krijgen ligt weer helemaal open.”

Ruim 15.000 euro

“Ik zal een driedubbele kuur moeten blijven gebruiken tot ik kankervrij ben en nog minstens 3 maanden daarna. Dit om zelfs de kleinste restjes van cellen(die niet zichtbaar zijn op een scan) weg te krijgen. Daarna zal ik langzaam af moeten bouwen om vervolgens nog een jaar lang 1 gram moeten gebruiken om te voorkomen dat het terugkomt. Een driedubbele kuur kost mij een ruime 15.000 euro per drie maanden. Jullie snappen dat ik hier echt jullie hulp bij nodig heb. Aangezien ik niet elke drie maanden wil ‘bedelen’ probeer ik nu een zo hoog mogelijk bedrag op te halen. In het ziekenhuis zou ik twee jaar immuuntherapie krijgen. Met dat als uitgangspunt komt de berekening voor twee jaar mijn eigen kuur op 120.000 euro.(Kosten voor deze site bedragen 0.85 cent per donateur + 6%  van de donatie + 21% over de 2 voorgaande bedragen) Dit gaat dus nog eens van het gedoneerde bedrag af.”

Enige kans op genezing

“Dit is mijn enige kans op genezing ❤ en dus op een langer leven dan 33 jaar, waar normaal gesproken het leven pas net begonnen is, dus ik probeer het toch! Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Delen wordt zeer gewaardeerd 🙏🏻🍀Je kunt alles van mij teruglezen en verder volgen op mijn facebook pagina; http://www.facebook.com/groups/347390046975825..”

Hier is de link naar de doneerpagina.

Op de foto Merel op haar Fries, die ze gestald heeft op de pensionstal Roosa Hoeve in Vuren, in betere tijden.