Kim Bouwman en Kojack
Kim Bouwman en Kojack Foto: Bri'Chel Fotografie

Kim Bouwman over Kojack: “Het voelde alsof hij op me had gewacht”

Algemeen

Na het zien van filmpjes van de zevenjarige Kojack (v. Dakar VDL) was Kim Bouwman nog niet helemaal overtuigd. Toen ze hem echter in het echt zag was ze helemaal in de wolken. De ruin wilde meteen contact leggen, waardoor hun band al snel heel sterk kon worden. Momenteel leren de twee elkaar steeds beter kennen en zijn ze alles rustig aan het oppakken.  

Advertisement

“Toen ik hem zag was ik meteen in de wolken” 

“Mijn vorige paard was al negentien en had meerdere blessures gehad, dus toen had ik met mijn vader afgesproken dat we opzoek zouden gaan naar een nieuw paard zodra we haar hadden verhuisd. Op een gegeven moment stuurde mijn instructrice een advertentie door, die ik zelf over het hoofd had gezien. Dat was Kojack. Op de filmpjes vond ik hem eigenlijk niet fantastisch overkomen”, lacht Bouwman. “Hij sprong goed, maar ik was niet hoteldebotel. Uiteindelijk zijn we toch gaan kijken en toen ik hem zag was ik meteen in de wolken. Ik vond hem eigenlijk toch wel heel leuk. Na de tweede keer kijken wist ik zeker dat ik hem wilde hebben. Het voelde alsof hij op me had gewacht.” 

Aandacht gevoelig  

“Ik was altijd merries gewend. Mijn vorige paard was heel erg op mij gericht en ze was daarin heel erg eenkennig. Kojack zocht meteen heel erg contact, wat mijn andere paard eigenlijk niet deed. Dat was wel heel erg wennen. Kojack is een heel erg aandacht gevoelig paard, hij wil alle aandacht voor zichzelf. De band is nu wel al heel erg sterk. Als ik hem roep kijkt hij meteen op en met rijden merk ik dat hij echt alles voor me doet.” 

Wedstrijden 

“Toen ik hem kocht sprong hij 1.30m en ik was ook echt opzoek naar een paard dat mij verder in de sport kon krijgen. We springen nu in het B, maar hebben wel alle punten al. Aankomende zondag hebben we de regiokampioenschappen en als dat goed gaat gaan we daarna onze eerste L wedstrijd rijden. Als het goed aanvoelt en we kennen elkaar goed doen we dan wel een keer een M-sprongetje in het parcours. In de dressuur had hij geen ervaring op wedstrijd toen ik hem kocht. Ik heb zijn eerste dressuurwedstrijd met hem gereden en dat pakt hij eigenlijk ook wel heel goed op. We hebben laatst dan ook vier winstpunten gereden op wedstrijd.” 

Elkaar leren kennen 

“Het gaat me er nu vooral om dat ik hem lekker rustig leer kennen en dat we gewoon ons ding kunnen doen. Ik zit zelf ook nog in mijn examenjaar, dus ik wil nu ook nog niet te veel met hem doen. Volgend jaar neem ik een tussenjaar en dan wil ik misschien als groom intern gaan werken bij iemand. Dan wil ik het rijden wel echt heel goed oppakken met hem. Verder gaan we in april voor het eerst in het buitenland, in Opglabbeek, starten. Dus dat is heel leuk”, sluit de amazone enthousiast af.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Bri’Chel Fotografie