Dewi Gorter en Dippie DG
Dewi Gorter en Dippie DG Foto: Janneke Thuis Photos

Dewi Gorter over Dippie DG: “Ik wil hem vanuit de rust en ontspanning alles laten zien”

Algemeen

Na een lange zoektocht naar een nieuw paard had Dewi Gorter de moed bijna opgegeven. In december 2022 kwam ze echter de vierjarige Diamond van de Hoge Dijken DG (v. Dylon) tegen. De lieve uitstraling van de ruin maakte dat Gorter meteen verliefd werd. Inmiddels zijn de twee alles vanuit de ontspanning aan het ontdekken.  

Advertisement

Een lieve uitstraling 

“Ik heb Dippie sinds half december, dus echt nog wel heel kort. Ik was al een hele tijd opzoek naar een nieuw paard. Mijn vorige paard is in juni overleden en toen hij ziek werd was ik al aan het kijken naar een nieuw paard, om hem rust te kunnen geven. In de tussentijd had ik de moed een beetje opgegeven, tot ik Dippie voorbij zag komen op Sporthorses. Ik dacht meteen dat dat mijn paard moest zijn. Hij voldeed eigenlijk helemaal niet aan mijn wensenlijstje. Ik zocht specifiek een paard met ervaring, vooral in de eventing, maar ik heb uiteindelijk een net zadelmak paard gekocht”, lacht de amazone. “Hij heeft gewoon zo’n lieve uitstraling. Hij is heel chill in de omgang en hij heeft gewoon een heel fijn karakter.” 

Alles laten zien  

“Onze band was eigenlijk direct heel erg goed. Hij is best wel makkelijk en ik ben nogal van het dingen uitproberen, dus met twee weken zat ik er zonder zadel en hoofdstel op. Hij gaat heel makkelijk mee in het ritme, dus ik moet wel opletten dat ik niet tien stappen te snel ga. Hij is natuurlijk nog jong. Hij is twee weken geleden mee geweest naar Nextquestrian, het onderzoek van het Van Hall Larenstein, en daar won hij het B dressuur meteen. Hij loopt nu de jonge paarden opleiding van Morrenhof-Jansen mee. Hij heeft daar net de eerste training van gehad en eigenlijk doet hij dat ook super braaf. Hij ontwikkelt zich echt heel snel.” 

“Verder ligt de focus vooral op dat hij dingen ziet. Hij gaat nu overal mee naartoe en ik wil hem vanuit de rust en ontspanning alles laten zien. Ik hoef dus niet meteen op wedstrijd te gaan, maar ik wil alles relaxt aan een lang teugeltje kunnen doen. We zijn alles echt samen aan het ontdekken en vooral zonder druk, niet omdat het moet. De lat hoeft niet te hoog, we kijken wel waar het schip strandt.” 

Opleiden tot een ‘allrounder’ 

“Ik hoop dat hij in de toekomst gaat eventen, dat is wel het doel. Ik probeer verder al mijn paarden ‘allround’ op te leiden, dus zowel dressuur als eventing. Het doel is om Dippie dit jaar met alles in het B mee te nemen en hem daarin stabiel te hebben lopen”, sluit Gorter enthousiast af.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Janneke Thuis Photos