Pippi van der Steen en Indurain
Pippi van der Steen en Indurain Foto: Lia Altink

Pippi van der Steen over Indurain: “We klikten gewoon”

Algemeen

Eigenlijk wilde Pippi van der Steen helemaal geen schimmel, maar toen ze Indurain van de Zonnehoeve (v. Baltic VDL) zag staan vond ze hem toch te leuk om aan haar voorbij te laten gaan. De ruin bleek een heel fijn karakter te hebben en eenmaal thuis bloeide hij alleen nog maar meer op. De twee hopen komend eventingseizoen hun debuut te kunnen maken in het M, om vervolgens door te kunnen groeien naar de internationale klassen.  

Advertisement

Een heel leuk karakter 

“Ik heb Indu nu bijna drie jaar. Ik wilde eigenlijk helemaal geen schimmel, maar omdat ik zijn oude eigenaresse ken heb ik haar toch maar een berichtje gestuurd of ik kon komen kijken. Toen ik ging kijken was ik helemaal verliefd. Een week later heb ik hem gekocht”, vertelt de amazone lachend. “Ik vond zijn karakter gewoon heel erg leuk, hij is altijd heel erg aanwezig. Sinds hij bij mij thuis staat is hij ook nog meer uit zijn schulp gekropen. Het is af en toe echt een clown en hij houdt toch stiekem wel van alle aandacht. Ik kwam van de pony’s toen ik Indu kocht en dan is een paard toch wel heel erg wennen, maar hij keek zo goed mee en was zo lief. We klikten gewoon.” 

“Na een paar weken voelde alles al heel erg normaal”  

“In het begin was onze band nog een beetje zoekende, maar verder ging het vrij soepel. Na een paar weken voelde alles al heel erg normaal. Dat ging eigenlijk wel heel erg snel. Toen ik hem kocht heeft hij eerst drie maanden op een pensionstal gestaan, daarna hebben we hem naar ons thuis verhuisd. Ik zag hem zo zeker vijf keer per dag en hij vond die aandacht wel heel erg leuk. Daardoor is onze band nog wel veel sterker geworden.” 

Internationale droom 

“Momenteel gaat het eigenlijk wel heel erg goed! We zijn weer bijna klaar voor het nieuwe eventingseizoen. Dit weekend hebben we onze eerste crossles, dus dat is wel weer heel erg leuk. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan dit seizoen proberen het M te halen en dan gaan we kijken hoe het jaar daarop loopt. Het doel is wel om uiteindelijk internationaal te gaan rijden. Ik heb hem gekocht om uiteindelijk twee sterren te kunnen rijden, maar we gaan gewoon rustig kijken wanneer we dat halen. Als we eenmaal in het M zitten gaat dat denk ik wel heel erg snel, maar ik wil niks overhaasten. We doen het gewoon rustig aan.” 

Een eigen bedrijf in de paarden 

“Ik wil zelf uiteindelijk wel heel graag een eigen bedrijf in de paarden, gericht op het zadelmak maken, het opleiden en het lesgeven. Ik doe dat nu ook wel al een beetje en dat vind ik gewoon superleuk. Zeker het werken met jonge paarden vind ik heel erg leuk. Net als wat ik nu heb met Indu, het van nul samen doorgroeien naar een hoger niveau vind ik heel leuk. Je ziet de paarden helemaal opgroeien en je wordt er dan echt voor beloond. Hetzelfde geldt ook voor het lesgeven: ik word er altijd helemaal gelukkig van als mensen lekker kunnen rijden. Hopelijk kan ik hier in de toekomst mijn fulltimebaan van maken”, sluit de amazone enthousiast af.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Lia Altink