Afbeelding
Getty Images

Sectorraad paarden start petitie tegen polarisatie dierenactivisten * Teken hier*

Algemeen

Sectorraad paarden is voor een open dialoog en tegen polarisatie van dierenactivisten. Hier voor zijn zijn een petitie gestart.

Advertisement

Op de website van Sectorraad paarden is het volgende te lezen: “Wij paardeneigenaren en -liefhebbers houden van onze paarden, ze zijn onze passie en trots. Meningen over de omgang met paarden verschillen. Dat is logisch. We hebben verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven. Als paardensector staan wij open voor debat en dialoog over de wijze waarop wij omgaan met paarden. Maar wel op basis van juiste informatie.”

Onjuiste informatie

“Steeds vaker zien we dat dierenactivisten met onjuiste informatie de politiek en media willen overtuigen van hun eenzijdige en extremistische standpunten. Het debat over paardenwelzijn gaan we graag aan: we leven voor onze paarden, en paardenwelzijn is dan ook het allerbelangrijkste in de omgang met paarden.”

Open dialoog

“We willen een open dialoog. Dat kan alleen plaatsvinden als informatie in de juiste context wordt gepresenteerd aan de samenleving. Wij maken ons zorgen om de polariserende en stigmatiserende werking door dierenactivisten.”

Ja ik doe mee! Teken de petitie op petitie.nl. Klik hier

Heb je vragen over deze petitie? Neem dan contact met ons op via info@sectorraadpaarden.nl.  

Wil jij meer lezen over hoe paardeneigenaren denken over het welzijn van hun paarden? Wat ze zelf al doen? En wat ze zien als verbeterpunten? In dit artikel lees je de belangrijkste conclusies en resultaten.

Bron: Sectorraad paarden