Marlijn & Levi
Marlijn & Levi

Marlijn Koopsen: “Zodra Levi ons vertrouwde ging ze voor ons door het vuur”

Algemeen

De 20-jarige Marlijn Koopsen viel vijf jaar geleden op slag voor de Du Moulin-dochter Levi. Na een succesvolle periode met zowel recreatief- als wedstrijdrijden sloeg het noodlot toe en raakte de merrie geblesseerd. Om haar rustig de tijd te geven om te herstellen, besloten Koopsen en haar moeder om Levi te laten dekken zodat ze daarna ook een opvolger zouden hebben. Vlak hierna kwam de 13-jarige Edison (v. Spielberg ) op hun pad, waarmee ondertussen de wedstrijden ook op de loer liggen. Met haar twee paarden en binnenkort een veulen die zich bij de familie mag voegen, ligt plezier maken hoog in het vaandel bij de amazone. 

Advertisement

Op slag verliefd

“Toen ik vijftien was, zijn mijn moeder en ik op zoek gegaan naar een paard. Tijdens deze zoektocht hebben we Levi gevonden”, blikt de amazone vrolijk terug. “Toen we de oprit opreden, geloofden we bijna niet dat zij echt het paard was waar wij bij zouden kijken. We waren op slag verliefd. Met Levi zijn we veel recreatief gaan rijden en ik heb uiteindelijk een aantal onderlinge wedstrijden met haar gereden.”

Tweede paard

Koopsen benadrukt dat Levi wel een echte merrie kan zijn. “In de zin dat ze soms wel lastig is, maar zodra ze ons volledig vertrouwde ging ze voor ons door het vuur.” In januari 2022 raakte de merrie geblesseerd. “De blessure zit in haar pees en dit is nog steeds niet hersteld. Daarom hebben mijn moeder en ik besloten om haar te laten dekken, zodat ze een jaar kon rusten en zodat wij straks een veulentje hebben. Toen Levi acht maanden geblesseerd was, begonnen mijn moeder en ik het rijden wel heel erg te missen, zodoende hebben wij besloten om op zoek te gaan naar een tweede paard.”


Marlijn & Edison

Edison

Na een korte zoektocht kwamen de amazone en haar moeder via via uit bij Edison. “Ook met hem voelden we al snel een klik en hij is sinds september bij ons. Net als met Levi, rijden we met Edison op recreatieve wijze dressuur, maar het zou mij erg leuk lijken om in de toekomst met hem wedstrijden te gaan rijden. De grootste kwaliteit die ik met mijn paarden heb, is dat ik met beide echt een team vorm. We vertrouwen elkaar en kunnen op elkaar bouwen. Mijn paarden kunnen beide wel zenuwachtig zijn in bepaalde situaties, maar zullen er nooit misbruik van maken en vertrouwen erop dat ik ze goed door een situatie heen leid.”

Prestatie

“Ik ben erg trots op het feit dat ik mijn toen 13-jarige merrie, die nog nooit had gesprongen in haar leven, binnen een paar maanden over een sprong van één meter heb gekregen. Ik ben zelf best wel een zenuwpees als het om springen gaat, dus dat was voor ons een hele prestatie. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat Levi weer volledig herstelt van haar blessure en dat ik het rijden met haar, na de geboorte van haar veulen, weer kan oppakken. Edison heeft M-dressuur gelopen voor hij bij ons kwam, ik zou met hem graag willen ontdekken of we nog een stapje hogerop kunnen komen. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat Levi volgend jaar bevalt van een gezond veulen en dat die ons heel veel plezier mag gaan brengen!”, sluit Koopsen gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Afbeelding