Afbeelding

Matthijs Maat van Stal Geere-Stein Hippische Ondernemer van het Jaar 2022

Algemeen

Voor de titel Hippische Ondernemer van het Jaar 2022 waren drie paardenbedrijven genomineerd. Matthijs Maat van Pensionstal & Stoeterij Geere-Stein werd uitgeroepen tot winnaar tijdens de Hippische Ondernemer Dag. Dit gebeurde voorafgaand aan Horse Event op Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

Advertisement

Welzijn

In 2002 kocht ondernemer Matthijs Maat zijn Pensionstal & Stoeterij Geere-Stein in Doorn. Naast een pensionstal is er ook een kleine en succesvolle fokkerij. Matthijs is bestuurder bij LTO-vakgroep Paardenhouderij en bestuurslid Keurmerk Paard en Welzijn. Geere-Stein ontving als eerste bedrijf in Nederland het keurmerk Paard en Welzijn Plus van de Sectorraad. 

Proactief

Maat vindt dat de paardensector in beweging moet komen. Niet omdat het kan, maar omdat het moet: “We moeten het niet zo ver laten komen dat de overheid straks ingrijpt door regels op te leggen waar we niet op zitten te wachten. Dat kunnen we vóór zijn door zelf proactief te zijn, uitgaande van wat een paard nou echt nodig heeft. Ik zie dat echt als mij missie.”

Sterke groep

Naast Pensionstal & Stoeterij Geere-Stein waren ook Stal Ehrens en Stal Paardenvreugd genomineerd. De publiekprijs ging naar Stal Paardenvreugd uit Eemnes. De jury gaf aan dat ze dit jaar een zeer sterke groep ter beoordeling hebben gehad. “Het zijn alle drie bedrijven die het goed zouden doen tussen de winnaars van vorige verkiezingen.”

Bron: De Hippische Ondernemer  

Foto: De Hippische Ondernemer