Wie wordt ‘Hippisch Ondernemer van het Jaar’?

Algemeen

Op vrijdag 14 september wordt op de Horse Event Ondernemersdag in Haarlemmermeer de Hippische Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt. De drie kandidaten voor de eindronde van de ondernemersprijs zijn dit jaar: Pensioenstal de Watertoren in Hardinxveld-Giessendam , Pension-, training- en handel Stal Johan Laseur in Soest en C.V. Manege Middenhof in Maassluis.

Advertisement

Deskundige jury

De bedrijven worden momenteel aan de tand gevoeld door een deskundige jury, die op 14 september zijn eindoordeel bekend maakt.

Ze worden onder meer aan de hand van de volgende criteria beoordeeld: klantgerichtheid van de onderneming, onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter, aandacht voor kwaliteitsverbetering, deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, het behaalde en te verwachten financiële rendement. De winnaar van het afgelopen jaar was VHL Stables uit Asten.

Pensioenstal de Watertoren

Pensioenstal de Watertoren in Hardinxveld-Giessendam wordt gerund door de nog relatief jonge ondernemer Lennart Bos. de Watertoren is een ruim opgezette en exclusieve pensionstal puur gericht op kwalitatieve verzorging van de paarden. De gecertificeerde pensionstal die op ecologisch verantwoorde wijze gebouwd is,  bevindt zich in een landelijke omgeving. Het biedt onderdak voor zowel de recreatieve alsook wedstrijdruiter.

Stal Johan Laseur

Stal Johan Laseur B.V. in Soest is al meer dan 20 jaar een gerenommeerde pension- en trainings/handelsstal gericht op sportpaarden. Vanaf 2006 is Johan Laseur met zijn bedrijf gevestigd in de zeer bosrijke omgeving van de gemeente Soest. Samen met zijn parToener Babette de Waal runnen zij een accommodatie die een veelzijdigheid aan rij mogelijkheden biedt waarbij de bosrijke omgeving van de gemeente Soest uiToenodigt tot het maken van mooie bosritten.

Manege Middenhof

Manege Middenhof in Maassluis is al sinds 1976 de thuisbasis van Paardesportvereniging Lickebaert. De manege ligt in het groene hart van Midden-Delfland en heeft middels nieuw aangelegoede ruiterpaden direct toegang tot het natuurgebied. De exploitatie van het complex is in handen van C.V. Manege Middenhof, onder leiding van Rob van der Voort. De accommodatie biedt veel faciliteiten. Naast dressuur-, spring- en carrousel-lessen wordt er op de manege ook lesgegeven aan verstandelijk gehandicapten.

van Trigt en Kuipers

De winnaar van de verkiezing wordt bekend gemaakt tijdens de Horse Event Ondernemersdag, die jaarlijks wordt bezocht door meer dan 600 hippische ondernemers.  Nieuw dit jaar is de integratie van een ondernemersbeurs, die op de andere dagen ook toegankelijk is voor het reguliere publiek. De Ondernemersdag op vrijdag 14 september staat dit jaar in het teken van marketing.

Dagvoorzitter Annette van Trigt, voorheen bekend van Studio Sport en NOS Journaal en inmiddels promotor van de paardensector en maker van documentaires als €˜The Story of Totilas' en €˜Gouden Genen', neemt  de deelnemers mee door het programma. Topscheidsrechter en ondernemer Björn Kuipers vertelt in een spectaculair en inspirerend verhaal over hoe als ondernemer te excelleren. Verder is er een sterk workshopprogramma gericht op de verschillende typen hippische ondernemers

Bron: persbericht Foto: Geert van Evers [adrotate group=”86”]