Shanelle Roggen en Picardthoeve’s Django
Shanelle Roggen en Picardthoeve’s Django Foto: Annie Damhof Photography

Shanelle Roggen: “Elke dag was een feestje met Django!”

Algemeen

Na drie jaar een prachtige combinatie te hebben gevormd, werd het vorige week voor de nog maar tienjarige Shanelle Roggen tijd om afscheid te nemen van haar pony Picardthoeve’s Django. Met vele mooie herinneringen en prestaties op zak, kijkt ze positief en dankbaar terug op de tijd die ze met hem heeft gehad. Inmiddels staat er wel al weer een nieuwe pony klaar op stal: de negenjarige Picardthoeve’s Febe (v. Stoak Tuscany). Deze schimmelmerrie leek in het begin een ‘ongeleid projectiel’, maar Shanelle wist al snel een goede combinatie met haar te vormen en zelfs een ticket voor het NK springen te bemachtigen. 

Advertisement

“Ik vond Django leuker”

Vlak nadat familie Roggen drie jaar geleden een pony had geïmporteerd vanuit Engeland, kwam de nu twaalfjarige bonte A-pony Picardthoeve’s Django plotseling op hun pad. “We wisten eigenlijk wel meteen dat Django alles was wat we zochten, maar het werd een beetje ingewikkeld, omdat we net een nieuwe pony gekocht hadden”, steekt Shanelle van wal. “Toen heb ik ze een tijdje allebei gehad, maar de keuze was al snel gemaakt. Die andere pony was heel erg braaf, maar had een stuk minder pit dan Django, dus ik vond Django eigenlijk leuker”, lacht ze. 

Wedstrijdprestaties

Dat de combinatie ook succesvol zou worden in de sport, was niet iets dat van te voren vast stond. “Django had toen we hem kochten alleen een keer voor de kar gestaan en een buitenritje gemaakt. Hij was wel zadelmak, maar hij had nog helemaal geen wedstrijdervaring en miste wat opvoeding, maar Shanelle heeft hem dat heel mooi en met veel geduld bij kunnen leren de afgelopen jaren.” Naast dat de combinatie vorig jaar al outdoor kampioen werd in de B, werden ze afgelopen winter reservekampioen in het L1 en reden ze twee weken geleden naar de winst in de L1-dressuur op de regiokampioenschappen.

“Elke dag was een feestje”

Een hele mooie afsluiting, want helaas werd het nu, na drie jaar, tijd voor de familie om afscheid te nemen van Django. De bonte pony werd verkocht naar Frankrijk, maar ze zullen hem in oktober wel gaan opzoeken. Een favoriete herinnering aan haar tijd met Django, heeft de familie niet. “Elke dag was een feestje met Django. Hij kon echt een boefje zijn en haalde ook wel eens streken uit, maar met rijden had hij altijd goede zin”, vertelt de moeder van Shanelle. “Hij wilde altijd lopen en was bomproof. We namen hem ook regelmatig mee naar de supermarkt om boodschappen te doen! Hij vond alles leuk en was altijd enthousiast.”


Foto: Privébezit

“Ongeleid projectiel”

Tot nu toe zijn eigenlijk alle pony’s heel toevallig bij de familie terecht gekomen, zo ook Shanelle’s nieuwe B-pony Picardthoeve’s Febe. “Haar kregen we via via doorgestuurd. Ze kon niet voorgereden worden en ging als een ongeleid projectiel door de bak heen, maar toch vond Shanelle haar super leuk. Omdat Shanelle toch graag verder wil in de sport, zijn we ook nog een paar keer naar een valkgekleurde ster-merrie gaan kijken. Zij kon hartstikke goed lopen, maar daar Shanelle vond dit ongeleide projectiel toch echt veel leuker!”, lacht ze.


Foto: Annie Damhof Photography

Kampioenen

“We hebben haar drie maanden op proef gekregen, maar ook met haar was de keuze na twee weken al gemaakt. Ze was bij ons eigenlijk heel erg braaf en nu, vier maanden later, worden ze gewoon derde in de B-dressuur en kampioen in het L-springen, waardoor ze naar het NK mogen!”, vertelt ze trots. “Ze is inmiddels echt heel erg braaf geworden. Ze vindt de dressuur niet echt leuk, maar bij het springen gaan de oortjes echt naar voren en kijkt ze nergens naar, dus ik heb heel veel zin om naar het NK te gaan met haar. Ik vind vooral het springen heel erg leuk om te doen, dus ik hoop daarin verder te kunnen. Daarnaast hebben we nog twee jonge Welsh B-merries staan, die we ook langzaam klaar gaan maken. Een daarvan kreeg een veulen dat reservekampioen werd en mee mag naar de Centrale Keuring. Het wordt lastig combineren, omdat het samenvalt met het NK springen, maar de prioriteit ligt voor nu vooral bij de sport”, sluit Shanelle af. 


Foto: Annie Damhof Photography

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Annie Damhof Photography

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding