Afbeelding
Foto: Remco Veurink

Amazone als vriendin? Perfect!

Algemeen Opvallend

Horsediaries.de vindt dat een amazone het nog niet zo slecht doet in relaties. ‘Wij’ hebben eigenschappen die ons tot de perfecte vriendin maken. Tip voor mannen die op zoek zijn naar een relatie: kijk eens om je heen naar een leuke paardenmeid! 

Advertisement

Negen redenen waarom een amazone een perfecte vriendin is: 

We zijn geen watjes

We zijn het tegendeel van de meisjes die meteen in huilen losbarsten als ze zich pijn gedaan hebben. Krijgen we op de dansvloer af en toe een naaldhak in onze voet geboord, geen paniek. We zijn 600 kilo gewend. Met ijzers. Even de tanden op elkaar en verder dansen. 

We nemen verantwoordelijkheid

Voor onszelf, voor anderen en dus ook voor ons lieve vriendje. Tja, in de hiërarchie komt die vriend uiteraard ná ons paard, maar als de nood aan de man komt kan hij van ons op aan en spelen we de zorgzame partner. We zijn bereid om compromissen te sluiten en blijven datgene trouw wat we aangeschaft hebben. Dat geldt voor ons paard, dat geldt voor onze man. 

We houden van grote auto’s en paarden

We kunnen autorijden. Tegen stoere bakken met sterke motoren -misschien wel eerder een mannending- hebben we geen bezwaar. Zolang ‘ie maar een trekhaak heeft. 

Van geen enkele dure hobby raken we onder de indruk

Wil vriendje lief lid worden van een voetbalclub, golfclub of fitnesscentrum of alle drie tegelijk? Over de lidmaatschapskosten zul je ons niet horen klagen. Hoogstens zullen we uitroepen: ’Valt dat even mee!’ 

Amazones zijn tolerant als het gaat om tijdrovende hobby’s

We merken het niet eens als je een heel weekend in het voetbalstadion rondhangt om je lievelingsclub aan te moedigen. Zelf zijn we immers de hele dag druk op stal. 

Bedrijf ongevalletje?

We kunnen eerste hulp verlenen en verbanden aanleggen en beschikken over een indrukwekkend arsenaal aan medische hulpmiddelen. Zonder met onze ogen te knipperen verrichten we de juiste ehbo-handelingen. Vier- of tweebenige patiënten, da’s toch om het even? 

We zijn niet bang een beetje vies te worden

Dat maakt ons de perfecte partner voor outdoor fans, avonturiers en natuurliefhebbers. Heeft onze natuurvriend weer met zijn modderschoenen door het huis gebanjerd, dan maken we daar geen punt van. Het modderspoor zou best eens van onszelf afkomstig kunnen zijn, toen we dat brood nog van de verwarming moesten vissen dat we speciaal hadden laten ‘oud worden’... 

Aanpakkers zijn we

We kunnen improviseren en zijn handig. De noodzakelijke klusjes in en om het huis kun je gerust aan ons overlaten. We kunnen met schroevendraaier en boormachine overweg. Een beetje hulp van manlief wordt wel op prijs gesteld, daar zijn we heel eerlijk in. 

En last but not least: we weten hoe we moeten communiceren

Met paarden, die niet kunnen praten, lukt het immers ook? We hebben een ongelooflijk goed inlevingsvermogen en zijn goed in het ontcijferen van bodylanguage. Wat onze partner ons onbewust probeert te vertellen, voelen we feilloos aan. 

Horsediaries/Hoefslag

Foto: Remco Veurink