Afbeelding

Henk ten Napel uit Enschede zoekt binnen twee maanden een plek voor 30 verwaarloosde paarden.

Algemeen

De man die enkele jaren geleden de jacht opende op “De beul van Twente” loopt nu een race tegen de klok. Enkele jaren geleden was er in Twente een beul actief die schapen en paarden zwaar mishandelde. Henk ten Napel maakte jacht op deze persoon. Daarnaast richtte hij de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren op. Op dit moment vangt hij verwaarloosde paarden op in Gronau.

Advertisement

Kopen is veel te duur

Op dit moment zit hij vier jaar op een manege in Gronau. Echter heeft hij te horen gekregen dat hij binnen twee maanden moet vertrekken. Dit valt niet mee. Iets kopen loopt in de miljoenen. “Ik was onderweg, toen ik het vreselijke nieuws te horen kreeg. Daar was ik wel behoorlijk van in paniek.”

Het zijn geen wedstrijdpaarden

Het zijn geen wedstrijdpaarden, maar eigenlijk slachtpaarden. “Voor mij zijn ze allemaal even belangrijk. Ik zoek één plek waar ik ze allemaal kwijt kan. Logistiek is het geen doen als ze verspreid staan door heel het land. Ik weger om over het ‘wat als’ na te denken. Ik ben positief en geloof dat het goed komt. Over twee maanden moet er ergens een plek voor mijn paarden zijn.”

Al 600 paarden herplaatst

Al vijf jaar runt ten Napel al een asiel voor verwaarloosde paarden. in die tijd heeft hij al 600 paarden herplaatst. 

Wie weet de juiste plek

Wie een plek voor de paarden weet, kan mailen naar paardzoektbaas@gmail.com.

Bron: Rtv Oost