Afbeelding

Doneeractie gestart voor ophalen losgelaten Oekraïense paarden: “Tienduizend euro nodig voor de reis naar Nederland”

Algemeen

Vanwege de oorlog in Oekraïne, zag paardeneigenaresse Julia geen uitweg meer en besloot ze begin maart haar paarden los te laten in de natuur in de hoop dat ze zichzelf in veiligheid zouden brengen. Zelf reisde Julia door naar Nederland, waar ze opgevangen werd door amazone Janneke Geelen. Samen hebben ze nu een plan bedacht om Julia haar paarden naar Nederland te halen, alleen is de financiële schakel een punt waar ze tegenaan stuitten. Daarom startten ze een doneeractie, waar ze hulp inroepen om de paarden naar Nederland te kunnen halen.

Advertisement

Begin zonder eind

“Julia heeft haar paarden losgelaten op het moment dat de oorlog uitbrak en ze moest vluchten”, vertelt Janneke. “Inmiddels zijn met veel pijn en moeite de paarden terug gevonden, maar vervoer vanuit Irpin was eigenlijk een begin zonder eind. Uiteindelijk heeft Julia iemand gevonden die ze van Irpin naar Kiev heeft vervoerd en ik heb iemand gevonden die ze vanuit Kiev naar Lviv brengt. Van daaruit worden ze door een Nederlands transportbedrijf opgehaald en komen ze naar Nederland, waar Julia nu ook met haar gezin verblijft.”

De kosten om de paarden vanuit Lviv op te halen bedragen tienduizend euro. “Dit omdat we geen steun krijgen van instanties. Hier is geld voor nodig, zodoende startte ik een crowdfundingactie op. Deze week vindt het transport naar Lviv plaats.”

Doneren kan hier

Bron: Hoefslag

Foto: Janneke Geelen