Nico Nyssen - Sauvage
Flanders Dressage Event 2018
© DigiShots
Nico Nyssen - Sauvage Flanders Dressage Event 2018 © DigiShots DigiShots

Belgische Nico Nyssen start eigen dressuurstal

Dressuur

De 25-jarige U25-ruiter Nico Nyssen heeft de eerste stappen richting zijn eigen dressuurstal gezet. Met dit besluit gaat hij de uitdaging aan om paarden naar het hoogst haalbare niveau te rijden en hiermee zijn sportcarrière voort te zetten, zo meldt Eurodressage op haar website. 

Advertisement

U25

Nyssen maakte in 2018 zijn internationale wedstrijddebuut op U25-niveau in het zadel van Sauvage (v. Havidoff) en in 2019 kwam hij aan de start op het CDI-U25 in Riesenbeck. Op de Belgische kampioenschappen werd de ruiter tweede met Esteban M (v. Sandro) en derde met Sauvage. Het jaar erop werd hij met Da Vinci (v. Vivaldo) Belgisch kampioen in de U25. De ruiter treedt hiermee in de voetsporen van zijn ouders Luc Nyssen en Annick Nyssen-Gillo, die dressuurstal De Haan runnen. 

Piet Lenskens

Jochen Art, die ruiters als Patrik Kittel en Hubertus Schmidt helpt met verkoopactiviteiten, steunt ook Nyssen met deze nieuwe stap. De ruiter heeft zich gevestigd in de stallen van Piet Lenskens Sporthorses en zal hier zowel zijn eigen als paarden van klanten gaan rijden. 

Bon Romantic 

“Het is een mooie symbiose hier in de stal, waar Piet en ik ieder ons eigen zelfstandige bedrijf hebben met verkooppaarden, maar samenwerken om ze te vinden. Net zoals de eigenaren die hun paarden in training willen zetten en samen met ons richting de Grand Prix willen”, aldus Nyssen. De ruiter heeft op dit moment meerdere paarden onder zijn hoede, waaronder Grand Prix-paard Bon Romantic (v. Bordeaux), die voorheen te zien was onder Sara Lostria, en de 12-jarige Farrington (v. Jazz).

Bron: Eurodressage / Hoefslag

Foto: DigiShots