Mascotte-STRH
KWPN eerste bezichtiging 2019
© DigiShots
Mascotte-STRH KWPN eerste bezichtiging 2019 © DigiShots DigiShots

NRPS wijst nog eens 8 hengsten aan

Algemeen

De na- en herkeuring vond zaterdag plaats op twee locaties in Wenum Wiesel en Oene. De hengstenkeuringscommissie van het NRPS wees nog eens twee rijpaardhengsten en zes ponyhengsten aan. Ook is de vijfjarige ponyhengst Nilay van de Beekerheide zaterdag geslaagd voor zijn uitgestelde verrichtingsexamen.

Advertisement

Twee dressuurhengsten

Bij Wesley Mulder in Wenum Wiesel kregen de twee GLOCK’s Toto Jr.-zonen Orion W en Mascotte-STRH groen licht. Mascotte-STRH is vijf jaar oud en heeft vorig jaar al deelgenomen aan de finale van de PAVO Cup. Daarnaast mag ook de tienjarige ponyhengst Kanjer (v. Kasanova van Klaverborch) naar de hengstenshow. 

Herkeuring

In Oene bij Alexandra van der Peijl werden er twee ponyhengsten aangewezen: Duncan (v. Le Matsjo) en Presley’s Milagro (v. Speyksbosch Dickens). Daarna kwam de herkeuringscommissie in actie en gaf alsnog het groene licht aan de drie aangeboden ponyhengsten. Het gaat om de ponyhengsten Cream de Luxe DV (v. Cassanova du Bois), Isala’s Linnaeus (v. Leuns Veld’s Winston Jr.) en Linton (v. Leuns Veld’s Winston Jr.). 

Hengstenshow

Onder voorbehoud van de gebruikelijke veterinaire eisen en een voldoende moederrapport zijn deze hengsten uitgenodigd voor de Hengstenshow die plaats vindt op zaterdag 12 maart in Ermelo.

Bron: NRPS

Foto: Digishots