Afbeelding
De Hoefslag

Nakeuring NRPS levert nog twee ponyhengsten op

Fokkerij
Advertisement
Op de nakeuring van het NRPS zijn twee 3-jarige ponyhengsten aangewezen. Het gaat om Heihoeve's Gouverneur en Der Charmeur KH. De jonge hengsten worden op 3 april verwacht op de hengstenshow, mits zij aan de gebruikelijke verplichtingen voldoen.

Nieuwe fokrichting

De commissie gaf Heihoeve's Gouverneur en Der Charmeur KH groen licht. Beide zijn vertegenwoordigers van de nieuwe fokrichting Nederlandse Sport Pony (NSP). Dit komt doordat hun Arabisch bloedpercentage onder de 20% zit. Bij 20% of meer is het een Nederlandse Rijpony met Arabisch bloed, afgekort NPA.

Zeer goed

[caption id="attachment_192504" align="alignright" width="300"] Heihoeve's Gouverneur.[/caption] De bruine Heihoeve's Gouverneur is als New Forest pony gefokt. Zijn vader is de Franse NF-hengst Kinou des Marronniers (v. Rambo), de moeder is Heihoeve's Alycia kroon. Gouveneur heeft een sterk sporttype en liet zich bij het vrijspringen en -bewegen zeer goed zien. Hij werd gefokt door A. Bosch uit Berlicum en is eigendom van Erik Braat uit Wenum-Wiesel.

Springen en dresuuur

De valkkleurige Der Charmeur KH is meer dressuurgericht gefokt. Hij beschikt volgens de jury over heel veel elastiek en lossigheid in de beweging en in de kooi ging het vrijspringen hem ook goed af. Stoeterij Koningshoek in Rockanje fokte Der Charmeur met de Duitse Rijpony Dreiklang AT. Nu is hij in eigendom van Pronk Stables in Zwaag. Zie ook: Lars Pronk: 'Asterhof's Magic Gold is voor ons een gouden ponyhengst' Bron: Persbericht NRPS Foto's: Sandra Nieuwendijk [adrotate group="122"]
Afbeelding