Afbeelding

Paard dat Seabiscuit speelde is overleden

Algemeen

Popcorn Deelites, een van de paarden die in de film Seabiscuit gestalte gaf aan de hoofdrolspeler, is overleden. Het dier overleed aan complicaties door koliek. Popcorn Deelites werd 24.

Advertisement

Finale race

De ruin was actief op de racebaan. In zes jaar tijd won Popcorn elf keer (hij startte 58 keer) en won bijna 60.000 dollar aan prijzengeld. Zijn carrière maakte een ommekeer toen hij gecast werd als een van de paarden die Seabiscuit mochten vertolken. De film, waarin Tobey Maguire en Jeff Bridges acteerden, werd zelfs genomineerd voor een Oscar. 

Popcorn Deelite was dan wel een van de acht, maar het was hij die mocht acteren in de scene waarin Seabiscuit de finale race tegen War Admiral wint. In 2005, twee jaar nadat de film uitkwam, verhuisde Popcorn Deelites naar het Old Friends rusthuis voor volbloeden in Kentucky. Daar woonde hij samen met zijn vader, Afternoon Deelites. Afternoon Deelites is nog altijd een vaste bewoner van Old Friends.

“Warme persoonlijkheid”

Michael Blowen, de stichter en voorzitter van de stichting, maakte het overlijden van Popcorn Deelites bekend. Blowen zegt: “Popcorn Deelite was erg populair door zijn verleden in Hollywood. Maar waar hij mensen echt mee voor zich won, was zijn warme persoonlijkheid en vriendelijk voorkomen. Fans waren dol op hem en omgekeerd. We zullen hem erg missen hier, vooral zijn paddockmaatje Special Ring.”

“Vertrouwde op hem voor grote scènes”

Hall of Fame jockey Gary Stevens speelde de legendarische George Woolf in Seabiscuit. Hij heeft mooie herinneringen aan zijn tegenspeler: “Popcorn Deelites was een ster en het paard waarop ik vertrouwde voor alle grote scènes. Hij won niet alleen verschillende races in het echte leven, maar hij won ook de beroemde race als Seabiscuit. Hij was lief, snel en een geweldige vriend. Op Old Friends stond hij in de paddock naast mijn andere maatje, Silver Charm.” Met Silver Charm won Gary Stevens in 1997 de Kentucky Derby.

Bron: Horsetalk

Foto: Pixabay