Foto: Privébezit/Van der Ven fotografie
Foto: Privébezit/Van der Ven fotografie

Sanne Roozen: “Met ‘Het Paardenmeisje’ wil ik laten zien hoe mooi onze sport is”

Algemeen

Als klein paardenmeisje werd Sanne Roozen al snel besmet met het paardenvirus, omdat haar ouders een eigen stal hadden. Ze schopte het zelfs, tot twee keer aan toe, zo ver dat ze geselecteerd was voor het EK ponyteam. Ook bij de paarden was ze daarna ondanks tegenslagen succesvol. Maar de valkuil is om je te verliezen in je fanatisme. Dat ziet Sanne nu ook regelmatig om haar heen. Daarom is ze begonnen met het Youtube-kanaal ‘Het Paardenmeisje’.

Advertisement

Ondanks de mooie tijd bij de pony’s met twee keer een selectie voor het team, had Sanne ook wel te maken met wat hobbels. Die twee EK’s kon ze namelijk niet aan start komen vanwege blessures. Ook de periode bij de Junioren kende pech. “En om dan bij de pakken neer te gaan zitten, ligt niet in mijn aard. Ik heb geleerd te relativeren en nuchter te blijven. Morgen wordt het gewoon weer licht. Gelukkig hebben mijn ouders en opa en oma mij altijd ontzettend gesteund.”

Lege trailer

Uiteindelijk bracht Sanne verschillende paarden uit tot op hoog niveau, maar een zelf gekocht paard van haar eigen spaargeld was er nog nooit geweest. “Totdat ik met een lege trailer langs mijn vader reed en hij een leuke 2,5- jarige hengst op stal had, Zoran of Vita Nova (v. San Remo red.). Ik bood hem een bepaald bedrag. Mijn vader zei, je mag hem wel kopen, maar dan moet je hem nu meteen meenemen én hij moet naar de hengstenkeuring, Zo gezegd, zo gedaan. In het verrichtingsonderzoek ging Zoran eruit. En eigenlijk was ik wel een beetje blij, want nu kon ik lekker zelf met hem aan de slag. Het mooie aan Zoran was dat ik helemaal zelf kon beslissen en er totaal geen druk was om te presteren. Daarvoor reed ik namelijk ook veel paarden voor anderen.”

Aan niets denken

“Zoran en ik bouwde een enorme band op. Ik was eigenlijk de enige die wat met hem kon, hij was niet de gemakkelijkste. Toch kreeg ik mijn plezier in het rijden weer helemaal terug door hem. Wat hij mij heeft geleerd, maar ook gegeven neem niemand meer van mij af. Helaas is hij twee jaar gelden overleden. Maar ik heb gelukkig wel weer twee leuke jonge paarden en ik rijd weer mee met de selecties. Paarden zijn echt mijn uitlaadklep. Ik ben ook heel fanatiek geweest in het hardlopen, maar met paardrijden denk je echt aan niets anders en maak je je hoofd leeg. Ik heb nu zoveel plezier aan de paarden, ik geniet van het rijden.”


Sanne met Izzy. Foto: Privébezit/Aniek Molenaar

Fanatisme

“Nog steeds, maar zeker ook vroeger, was ik heel fanatiek. Dan kun je jezelf wel eens verliezen in het rijden en neemt de frustratie de overhand van het plezier. Maar het draait nou eenmaal echt niet alleen om punten en prijzen. Zo’n vijf jaar geleden zag ik dat ook veel om mij heen tijdens de wedstrijden en dacht ik, ‘kan dit niet anders?’ Ik vroeg mezelf af, waar zijn nou die echte paardenmeisjes van vroeger gebleven? Dat je speelde met je pony, uren aan het borstelen was en met je laarzen door de prut liep naar je beste vriend, je pony. Dus ik dacht, ik ga op zoek. Ik schreef en fotografeerde zelf al veel en ging aan de slag. Totdat mijn vriend zei ‘zou je er niet een filmpje van maken?’ En zo zijn de vlogs ontstaan. Elke maand hebben we het paardenmeisje van de maand. Het leeft enorm onder de paardenmeisjes en mijn facebook, Instagram en Youtube-kanaal zijn heel erg gegroeid.”

Oproep oudste paardenmeisje

“En het leuke is dat Harry’s Horse de hoofdsponsor is geworden en ik elk paardenmeisje van de maand een leuk kledingsetje mag geven. Ook heb ik nu meer informatieve vlogs zoals met Hartog Paardenvoeders en bitfitter Jasmijn de Bruijn. Ik wil dat de kijkers er ook wat van kunnen leren, maar het belangrijkste blijft dat ik wil laten zien hoe mooi onze sport is en hoeveel plezier je er aan kunt beleven. Sowieso ben ik het kanaal verder aan het ontwikkelen en hebben we nu ook ‘Het verhaal van ...’ en ‘Op pad met ...’ Daarbij wil ik graag meteen een oproep doen, want ik ben namelijk op zoek naar het oudste paardenmeisje. Denk jij dat jij dat bent of diegene kent? Stuur dan een mailtje naar sanne@hetpaardenmeisje.nl.” En kijk ook eens op youtube.com/hetpaardenmeisje-nl


Foto: Privébezit/Donography

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Sanne met Izzy. Foto: Privébezit/Donography
Foto: Privébezit/Aniek Molenaar