Priscilla Robinson
Priscilla Robinson CLIVE ROBINSON

Ruitervitaal coach opleiding I Priscilla Robinson: “Oók het Midden-Oosten heeft behoefte aan beter paardenwelzijn”

Algemeen

Fitte ruiters zonder blessures zijn, net als het dagelijks management van onze paarden, van groot belang voor het welzijn en de gezondheid van het paard. De paardensport heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. We geven ons paard steeds minder vaak de schuld, weten dat de oorzaak bijna altijd bij de ruiter ligt en vragen ons steeds vaker af wat wij verkeerd of onduidelijk hebben gecommuniceerd naar ons paard.

Advertisement

De volgende stap

De volgende stap is dat we zorgen dat we zelf goed in het zadel zitten, mee kunnen bewegen met het paard, goed en gezond eten en zorgen voor een goede arbeidsrustverhouding. Ben jij zover en wil je dit overdragen op anderen? Dan is de opleiding Ruitervitaal coach van One Switch jouw perfecte match.

Als je de Ruitervitaal coach opleiding hebt afgerond kun je voor iedere individuele ruiter een op maat gemaakt plan maken, professionele trainingen verzorgen en passende adviezen op het gebied van voeding en arbeidsrustverhouding geven.

Investeren

One Switch helpt met haar opleiding niet alleen de Nederlandse en Belgische paardensport vooruit, maar breidt zich nu ook uit naar vele buitelandse landen, waaronder het Midden-Oosten. “Mensen hier hebben grote behoefte aan het verbeteren van paardenwelzijn”, vertelt Priscilla Robinson. Robinson is fanatiek dressuuramazone en entrepreneur en verhuisde 8 jaar geleden naar Dubai. Ze zet zich daar in voor de ontwikkeling van de paardensport in het Midden-Oosten. “De paardensport is hier minder ontwikkeld dan in Nederland, maar er is een grote groep mensen die graag wil investeren in het verduurzamen van de sport.”

“In het Midden-Oosten zijn al grote stappen gemaakt. Het management van de paarden is in de afgelopen acht jaar veel verbeterd, er worden steeds betere voedingsschema’s opgesteld en we kunnen aan goede trainers komen. Ruiterfitness hoort eigenlijk ook in dat rijtje thuis. Het is namelijk van groot belang voor het welzijn van het paard. Als je niet correct zit of niet mee kunt gaan in de beweging van het paard, dan zit je meer in de weg dan dat je het paard helpt. Van hem verlang je namelijk wél dat hij in balans loopt.”

Sportschool?

“Op social media zie je regelmatig topruiters en amazones voorbijkomen in de sportschool. Er zijn genoeg mensen die zich op dat gebied best willen verbeteren. Ook hier in Midden-Oosten. Maar waar begin je? Welke spiergroepen zijn belangrijk voor het paardrijden, hoe train je ze en welke voedingsstoffen heb je nodig? Dat zijn dingen die je leert in de Ruitervitaal coach opleiding.”

Vanaf januari is de Ruitervitaal coach opleiding naast het Nederlands, ook te volgen in het Engels. Dat betekent dat iedereen, van over de hele wereld, zich kan verdiepen in rompstabiliteit, coördinatie, de samenwerking tussen de linker- en rechterhelft van het menselijk lichaam, voeding en mind-set.

Want door middel van kennisvergroting kan de paardensport zich blijven ontwikkelen.

Ontwikkelingen

En One Switch zit met haar Ruitervitaal coach opleiding boven op die ontwikkelingen. Ze zijn achter de schermen namelijk druk bezig om, in samenwerking met Robinson, het onderdeel stal management toe te voegen aan de opleiding. Want pas als het volledige plaatje klopt, van fitheid van de ruiter tot het perfecte management van het paard en alles wat daartussen zit, is One Switch haar missie geslaagd.

Ben je benieuwd naar de Ruitervitaal coach opleiding? Als Hoefslag-lezer ontvang je nu 100,- korting voor de opleiding die start op 18 januari. Gebruik hiervoor de kortingscode: HOEFSLAG100. Meer weten? Bekijk hier de website van One Switch

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan