Afbeelding
René Dijks

Myrthe Dijks: “Impact is Ungaro 2.0, maar dan de luxere versie”

Dressuur

Voor Myrthe Dijks kwam Kerst al een beetje eerder dit jaar. Zij is namelijk de nieuwe eigenaresse van de achtjarige ruin Impact (v. Sir Donnerhall I). Ze vertelt over haar aanschaf en de toekomstplannen met dit paard.  

Advertisement

Van in training naar eigendom

“Ik heb Impact in training gekregen bij Stal Nijhof zo’n twee jaar geleden. Eigenlijk met de bedoeling om meer de basis erop te zetten en te kijken wat er allemaal in zat. Helaas kon ik hem toen door corona niet uitbrengen. In de tussentijd is hij gecastreerd. Hij mocht wat langer blijven dan eigenlijk de bedoeling was. Ik ben heel gek van dit paard en toen ik de mogelijkheid kreeg om een bod uit te brengen, heb ik dat direct gedaan”, vertelt Myrthe enthousiast. 

Toekomstplannen

Ze vervolgt: “Het is een heel goed paard, maar hij heeft nog wel een beetje tijd nodig. Na de castratie is hij flink gegroeid. Hij meet nu 174 cm. De laatste twee à drie maanden is alles op z’n plek gevallen. Ik wil volgend jaar proberen om het ZZ-Zwaar door te komen en om daarna Lichte Tour te starten. Eerst was hij nog niet helemaal steady op concours. Nu kom ik steeds beter de baan rond met hem. Doordat hij van alles onder redelijk snel onder de indruk is, duurt het allemaal net wat langer. Als hij aangeeft dat het te snel gaat, dan doen we wat rustiger aan. We gaan nu voornamelijk veel kilometers maken samen!”

Meer ego

Myrthe vertelt over de kwaliteiten van de ruin: “Hij kan heel goed draven en heeft een sterke galop. De zijgangen gaan ook vaak erg goed. Impact is altijd in de mood om te werken en is nooit chagrijning. Wel mag hij wat meer ego krijgen, want hij was heel onzeker toen hij kwam. Hij mag echt wel wat meer overtuigd zijn van zijn eigen kwaliteiten.”

Opvolger

“Impact is de opvolger van mijn grote liefde Ungaro. Eigenlijk is Impact Ungaro 2.0, maar dan de luxere versie met een betere stap en een betere draf. Ungaro is nu twintig en met wedstrijdpensioen. Ik ben met hem in de B begonnen en ben geëindigd in de Inter 2. Ungaro gaat nu lekker mee naar het bos en mag van zijn pensioen gaan genieten. Het is goed geweest. Het stukje dat ik met Ungaro net niet gered heb, hoop ik met Impact te kunnen behalen!”, sluit Myrthe af.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan