Dinja van Liere - Hermes
FEI World Cup Dressage Herning 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes FEI World Cup Dressage Herning 2021 © DigiShots DigiShots

Nominaties Horse Of The Year 2021 bekend gemaakt

Algemeen

Tijdens de KWPN Stallion Show in Den Bosch word ‘The Horse Of The Year ‘ 2021 bekend gemaakt. Drie springpaarden en drie dressuurpaarden zijn hiervoor genomineerd. Zowel in het springen , als in de dressuur wordt er een paard verkozen. Stemmen kan tot en met 31 december 2021.

Advertisement

Alamo

Alamo ( v. Ukato ) wordt uitgebracht door Sergio Alvarez Moya . Sinds april vormen ze een combinatie en niet zonder succes. Zo wonnen ze de 3* Grand Prix van Gorla Minore en de 5* in Berlijn tijdens de Global Champions Tour. Tijdens dezelfde Global Champions Tour, maar nu in Praag wonnen ze zilver in de 5* Grand Prix. Eerder werd Alamo uitgebracht door Steve Guerdat . Onder deze ruiter won hij onder andere de wereldbekerfinale in 2019.

Explosion W

Explosion W ( v. Chacco Blue ) en zijn ruiter Ben Maher kunnen we met recht de succesvolste combinatie van 2021 noemen. Zo wonnen ze individueel goud tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Goud was er ook tijdens de 5* Rolex Grand Prix in Windsor en in de Global Champignons Tour in Valkenswaard, Samorin en Madrid. Er was ook nog team brons tijdens het EK in Rotterdam, een vierde plaats tijdens de Rolex Grand Prix van Aken en derde in de 5* Global  Champions Super Grand Prix i Praag.

Leone Jei

Leone Jei (v. Baltic VDL ) is pas negen jaar. Met Martin Fuchs in het zadel won hij zilver op het EK in Riesenbeck.  Tijdens de 5* FEI Nations Cup in St Gallen was er team brons. In juli werden ze tweede bij de 5* Rolex Grand Prix van de Masters of Chantilly. In La Baule was er een derde plaats in de Longines Grand Prix .

Gio

De tienjarige kleine vosruin Gino (v. Apache ) heeft onder Charlotte Dujardin een fantastisch jaar achter de rug. Zo was er team brons tijdens de Olympische spelen in Tokyo. Tijdens dezelfde Spelen was er ook brons in de kür op muziek met een score van 88.54%. Van de twaalf internationale Grand Prix proeven die ze gereden hebben, wisten ze er vijf te winnen.

Hermès

In 2020 maakte Hermès onder Dinja van Liere hun debuut in de nationale Grand Prix. Tijdens de CDI4* in Hagen debuteerde ze internationaal. De combinatie was zo succesvol , dat ze een teamplaats kregen voor de Olympische Spelen van Tokyo. Helaas kwamen ze daar door aan administratieve fout niet aan de start. Ondanks deze tegenslag wonnen ze team goud in de Nations Cup in Rotterdam. De 5* Grand Prix van Aken wonnen ze de eerste prijs met 78% en was er een tweede plek in de kür op muziek met 86.74%. In Herning was er een derde plaats met 84.36% in hun eerste wereldbekerwedstrijd. 

Kjento

Deze prachtige zesjarige hengst won goud tijdens het WK jonge dressuurpaarden in 2021. Dit deed hij met Charlotte Fry in het zadel. In Verden kreeg hij vier tienen. Ook in 2020 selecteerde hij zich voor dit WK. Echter door corona kwam deze te vervallen.

Breng hier je stem uit

Bron: KWPN