Sanne Voets - Demantur RS2 N.O.P.
CPEDI de Peelbergen 2021
© DigiShots
Sanne Voets - Demantur RS2 N.O.P. CPEDI de Peelbergen 2021 © DigiShots DigiShots

KNHS Para-dressuur Trophy: data zijn bekend

Dressuur

De KNHS Para-dressuur Trophy 2021-2022 gaat weer beginnen. Deze Trophy is er speciaal voor de aangepaste sporten, met als doel deze sport te stimuleren.

Advertisement

Para sport

In de paardensport hoeft een beperking je ambities niet te beperken. Het tegenovergestelde is waar. De dressuur is zelfs een Paralympische sport. Ook tijdens de OS in Tokio hebben de Nederlandse Pararuiters weer heel goed gepresteerd. De KNHS Para-dressuur Trophy is dan ook een hele welkome competitie, waar gerekend worden op een mooi deelname van onze beste (en aankomende) pararuiter.  

Sanne Voets won vorig jaar

Sanne Voets won vorig jaar deze Trophy. Dit deed ze met haar paard Demantur RS2 ( v. Vivaldi ). Met dit paard won ze op de OS in Tokio ook alle drie de proeven in  Grade IV. Vijf jaar eerder was ze met Demantur RS2 ook de beste tijdens de OS in Rio, en weer vier jaar daarvoor viel ze met Vedet PB net buiten de medailles met een vierde plaats. 

Cyclus 1

De Para-dressuur Trophy bestaat uit meerdere Cyclussen. Cyclus 1 bestaat uit de wedstrijd in Bathmen op 28 november en in Hellendoorn op 24 december. De kwalificatiewedstrijd is op 28 januari tijdens Jumping Amsterdam. Cyclus 2 bestaat uit de volgende wedstrijden. De twee eerder genoemde wedstrijden in Bathmen en Hellendoorn. Hier komt dan 23 januari Zuidwolde en 5 februari in Schijndel bij. De kwalificatiewedstrijd is op 11 maart tijdens de Dutch Masters in ‘s Hertogenbosch. De finale is nog niet bekend.

Opmaat voor wereldruiterspelen

Voor bondscoach Joyce van Rooijen is deze Trophy een goede opmaat richting de Wereldruiterspelen. Deze zullen volgend jaar zomer gehouden worden in Herning ( Denemarken ) . Iedere ruiter die geclassificeerd is , dus ingedeeld is in één van de grades van het aangepaste sporten dressuur en een geldige startpas heeft, is startgerechtigd voor deze Trophy. De wedstrijden die gereden worden tijdens deze Trophy, komen tevens in aanmerking voor kadervorming.

Bron : KNHS