Afbeelding
De Hoefslag

Fokwaarden KWPN 2021 bekend

Fokkerij
Advertisement
De fokwaarden van KWPN zijn een praktisch hulpmiddel bij het maken van een hengstenkeuze. Binnen de fokwaarden wordt de genetische aanleg van een hengst ieder jaar opnieuw gebundeld. De informatie van 2020 is inmiddels verzameld en de fokwaarden van 2021 zijn dus bekend.

Wijzigingen

Dit jaar zijn er twee wijzigingen doorgevoerd in de fokwaardenberekeningen voor springen en dressuur. Stamboek- keuringen en aanlegtesten tellen vanaf nu minder zwaar mee en daarnaast worden de fokwaardenberekeningen uitbreidt naar vijf generaties.

Aanvoerders

Berlin (v. Cassini I) en Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek TN) leverden de belangrijkste springindexen. Jazz (v. Cocktail) neemt de leiding bij de dressuur en Ebony (v. Painted Black) is de leider van de jonge verervers. Bij de tuigpaardhengsten staan Cizandro (v. Waldemar) en Colonist (v. Vulcano) op een. Alexandro P (v. Koss) is de aanvoerder bij de Gelderse hengsten.

Fokwaarden

Bekijk hieronder de fokwaarden van de spring-, dressuur, tuigpaard-, en Gelderse hengsten Springpaarden Dressuurpaarden Tuigpaarden Gelderse paarden   Bron: KWPN Foto: Stoeterij Broere