Afbeelding

Heerlijk op vakantie en je paard wordt ziek, wat nu?!

Algemeen

Je bent heerlijk op vakantie en thuis is alles goed geregeld. Jouw paard wordt verzorgd door een vriendin. Maar dan word je ineens gebeld door de verzorger van je paard. Jouw geliefde paard is ernstig ziek en het ziet er niet goed uit. Natuurlijk wil je direct naar huis! Maar... je hebt een hoop kosten gemaakt voor je welverdiende vakantie en het afbreken hiervan, vanwege een ziek paard, is niet verzekerd. Wat nu? Je wordt voor een groot dilemma gesteld.

Advertisement

Geen gerust hart

Voor iedere paardeneigenaar is dit herkenbaar: je paard is enorm belangrijk voor je en je kunt niet met een gerust hart op vakantie als je weet dat er thuis iets mis is. Bij de meeste reisverzekeringen kun je wel meeverzekeren dat je je vakantie kunt annuleren als je zelf of een gezinslid ziek wordt of in het ergste geval overlijdt. Maar hoe zit dat in de situatie dat jouw paard ziek wordt en jij eerder moet terugkeren? Of de situatie dat de verzorger van jouw paard ziek wordt en niet meer voor jouw paard kan zorgen waardoor jij je vakantie eerder moet afbreken? Of misschien ben je wel sámen met jouw paard op vakantie en wordt één van jullie ziek. De kosten kunnen flink oplopen doordat jullie beiden langer moeten verblijven.


Een reisverzekering die rekening houdt met je paard

In de meeste reguliere reisverzekeringen wordt geen rekening mee gehouden met je paard. Daarom heeft de KNHS een doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering ontwikkeld die dit wél doet. Naast een uitgebreide basisverzekering voor jou, zijn er een aantal unieke aanvullende dekkingen voor je paard. Zo biedt deze verzekering niet alleen de mogelijkheid om zelf naar huis te kunnen als je paard ziek is, maar ook worden de extra overnachtingen die nodig zijn als je paard onderweg ziek wordt, gedekt. Of de kosten die je maakt aan extra stalling, wanneer jij zelf ziek wordt op reis. En het biedt ook de mogelijkheid om één of twee waarnemers mee te verzekeren. De verzekering is nog verder uit te breiden met een aantal praktische modules. Zo is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om harnachement mee te verzekeren voor op reis of concours. Ook handig: aan de KNHS doorlopende reisverzekering is een Covid19-dekking toegevoegd.

Meer weten? Lees hier alles over de KNHS doorlopende reisverzekering, die rekening houdt met je paard!


Afbeelding