© DigiShots
© DigiShots DigiShots

Corona-update: coronatoegangsbewijs zorgt voor onrust

Algemeen

De nieuwe maatregel die demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge gisteravond bekend maakten, zorgt voor onbegrip in de sportwereld. Ook in de hippische sector is enige onrust ontstaan over de aankondiging en het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Advertisement

Vragen

De KNHS en FNRS zijn bezorgd over deze ontwikkeling. De sport moet toegankelijk blijven voor iedereen zodat Nederland gezond en vitaal blijft. We beseffen ook dat met het controleren van een coronatoegangsbewijs de sportsector wél open mag blijven. We doen een stap terug, maar paardrijden is nog steeds mogelijk. De uitvoerbaarheid van de maatregel zorgt echter in de hippische branche voor vragen. Wie voert de controles uit, hoe moet dit georganiseerd worden en kan dit wel gevraagd worden van vrijwilligers?

Onduidelijk

Op dit moment is er nog veel onduidelijk naar aanleiding van de persconferentie. De Tweede Kamer moet deze maatregelen nog definitief goedkeuren en er is op dit moment een debat gaande. De KNHS en FNRS zullen, vertegenwoordigd door het NOC*NSF, POS en de SRP, al het mogelijke doen om paardensport voor iedereen toegankelijk te houden. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots