Afbeelding

Setjesenz; uniek, betaalbaar en ook online verkrijgbaar

Algemeen

Esmeralda van Schaardenburg runt samen met haar dochter Nikky Dekker de ruitershop Setjesenz.nl. Onder het motto ‘Proud to be fout’, waar de collectie ook naar vernoemd is, maakt ze de meest unieke ruitersportkleding die verzonden wordt over de gehele wereld. Niet alleen kleding en setjes voor ruiters, maar ook voor menners.

Advertisement

Esmeralda vertelt gepassioneerd: “Natuurlijk is er heel veel ruiterkleding verkrijgbaar, maar ik miste gewoon kleur en leuke prints. Ik hou van glitters, tijgerprints enzovoorts. Ik gaf les op een manege voor kinderen met beperkingen en zag daarbij dat de leuke ruiterkleding niet voor iedereen betaalbaar was. Ik wilde dus ook kleding maken die voor elke portemonnee te betalen is.”

Verbaasd

“Ik maakte altijd al setje van spulletjes van Marktplaats en verkocht dat dan weer voor een klein bedrag. Vaak schetste ik ook kledingontwerpen. Totdat ik op een gegeven moment zo’n mailtje kreeg uit Pakistan dat ik kleding kon laten maken. Ik heb de gok gewaagd en mijn schets opgestuurd. Ik was verbaasd over wat ik terug kreeg. Het was precies zoals ik in mijn hoofd had. Natuurlijk waren er nog wel wat aanpassingen nodig, maar ik had mijn mannetje gevonden. Het gekke is dat ik eigenlijk helemaal nooit echt creatief was, maar ik vind dingen snel hetzelfde en saai. Dus wilde ik daar verandering in brengen.”

Langer en hoger

“Om ook goede kwaliteit te leveren heb ik de kleding op diverse punten aangepast. Zo zijn de pijpen van de broeken net iets langer, is de siliconen laag maar 1 millimeter dik en hebben de rijbroeken een hogere taille. Ik krijg vaak te horen dat het zit als een tweede huidje. Uiteraard is ook de stof van een zeer goede kwaliteit.”

Op zijn kop

“Officieel bestaat mijn bedrijf op 1 november een jaar en ik weet niet wat me overkomt. Mijn hele leven staat op zijn kop en ik laat het maar over me heen komen. We hebben bijvoorbeeld een Friese-lijn, maar Friese paarden staan over heel de wereld. Dus we krijgen ook vraag uit het buitenland. Ook juist voor de mensportkleding en tuigonderleggers.”


Van links naar rechts: 25-jarige paard van Esmeralda; Picture, Laar, Esmeralda en Nikky 

Service

“Ik krijg veel positieve reacties. Vooral mensen die zo blij zijn dat de kleding betaalbaar is. Nu kan hun dochter of zoon ook ‘erbij horen’. Ik vind het belangrijk dat iedereen hetzelfde behandeld wordt. Zo heb ik niet de mooiste gelikte modellen voor mijn kleding, maar gewoon mensen zoals jij en ik. In mijn service vind ik het ook essentieel dat ik mensen net zo behandel als dat ik zelf behandeld zou willen worden. Service staat bij mij hoog in het vaandel. Als het niet goed is kunnen ze het altijd ruilen.”

Uitgebreid

“Ik heb kleding vanaf kindermaat 104 tot en met maat 50. En ben nu ook bezig met een mannenlijn. We hebben dus ook een hele lijn voor de mensport. Ik ben zeker van plan om nog verder uitbreiden. Ik wel graag alles zelf blijven doen en het in eigen hand houden. Laar Valk is mijn webshopmodel en mijn dochter houdt de internationale site bij. En ik heb heel veel hulp van lieve vrienden.” Kijk maar eens op www.setjesenz.nl. En houd via insta @eva_roemaat in de gaten voor leuke giveaways! (CdB)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit/DvR Photography en Saartjefotografie 

Setjesenz voorziet ook de mensport

Van links naar rechts: 25-jarige paard van Esmeralda; Picture, Laar, Esmeralda en Nikky
Afbeelding