Merel Blom -  Hier met Rumour Has It N.O.P.
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
Merel Blom - Hier met Rumour Has It N.O.P. FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots Leanjo de Koster

Afvaardiging voor WK jonge eventingpaarden bekend

Algemeen

De Nederlandse afvaardiging voor het Wereldkampioenschap Jonge eventingpaarden is bekend, dat meldt de KNHS op haar website. Voor Nederland komen vijf amazones aan de start op het evenement in Le Lion d’Angers, dat van 20 tot en met 24 oktober plaatsvindt. 

Advertisement

Elaine Pen, Merel Blom en Sanne de Jong komen met vijf paarden aan de start. Bij de zesjarigen rijdt Elaine Pen de KWPN’ers Kite-Man en Kiss Me Kato en Merel Blom de Holsteiner Denim. Sanne de Jong rijdt in het kampioenschap voor zevenjarigen de KWPN-merries Jarelly MBF en Jersey MBF.

Kite-Man

Pen zal te zien zijn in het zadel van de 6-jarige Kite-man (v. Hopalong Cassidy xx), waarmee ze in september nog de korte 2*-cross won in Varsseveld. Daarnaast rijdt ze Up to Date-dochter Kiss Me Kato.

Merel Blom rijdt de zesjarige Holsteiner Denim (v. Dinken) op het WK. Blom bracht de ruin vijf keer internationaal aan de start, werd drie keer tweede en één keer vierde. 

Zevenjarigen

Sanne de Jong heeft bij de zevenjarigen twee ijzers in het vuur. Het zijn Jarelly MBF (v. Wietvot) en Jersey MBF (v. Fibonacci). Jarelly was vorig jaar al te zien in Le Lion d’Angers, waar de merrie 21ste werd.

Klik hier voor meer informatie

Bron: KNHS

Foto: DigiShots