Afbeelding
Foto: Remco Veurink

Goud voor Indoctro-zoon Happy Boy op WK Jonge Eventingpaarden

Algemeen
Advertisement
Tim Price reed de Indoctro-zoon Happy Boy in Le Lion d'Angers (Frankrijk) naar de overwinning op het Wereldkampioenschap voor Jonge Eventingpaarden. Op de laatste dag waren en nog flinke verschuivingen in het klassement. Dat kwam onder meer omdat de Duitse ruiters hun paarden vanwege de slechte bodem in het hoofdstadion niet aan de start brachten van het afsluitende onderdeel springen.

7-jarige paarden

Bij de zevenjarigen klom Happy Boy om die reden van de achtste naar de eerste plek. De KWPN-ruin maakte onder zijn Nieuw-Zeelandse ruiter dan ook geen fouten in het springparcours. Price had op zaterdag al een ijzersterkte cross gereden. De zilveren medaille ging naar de Amerikaanse Elisabeth Halliday-Sharp en Colley Moonshine (v Cobra), geregistreerd bij het Irish Sport Horse Studbook. De Brit Tom McEwen reed Brookfield Benjamin Bounce (v Nazar XX), ondanks vier strafpunten bij het springen, naar de bronzen medaille.

Zesjarige paarden

Bij de zesjarige paarden ging de overwinning naar Cooley Lancer (v Coeur de Nobless M), onder de Britse amazone Piggy French. Het zilver was voor de bij het Selle Francais goedgekeurde hengst Dartagnan de Beliard (v Quite Easy I) onder Thomas Carlile.

Super instelling

De Noorse Yasmin Nathalie Sanderson zakte met Inchello DHI (v Chello III) door een springfout van goud naar brons. 'Inchello is mijn enige paard en ik ben echt heel blij met hem', vertelt de 22-jarige Sanderson over de KWPN-ruin. 'Hij heeft goede gangen, springt fijn en beschikt over een super instelling. Ik heb al eerder een Chello III-nakomeling gereden en daar was ik ook altijd gek van. Toen ik dit paard als vierjarige zag bij Heidi en Ian Woodhead, die hem hadden gevonden in Nederland, was ik snel verkocht.' In de stamboekenstrijd eindigde het Selle Francais bovenaan, voor het Irish Sport Horse Studbook en het KWPN. Zie ook: WK Jonge Eventingpaarden | Tim Lips niet van start in afsluitende finale Alle uitslagen vind je op worldsporttiming.com Bron: KWPN / Hoefslag Foto: Remco Veurink (archief)